Конкурси

ПЕТИ ТАБЛИН БОЖИЋНИ КОНКУРС

СА БЛАГОСЛОВОМ ЊЕГОВОГ ПРЕОСВЕШТЕНСТВА ЕПИСКОПА НИШКОГ ГОСПОДИНА АРСЕНИЈА

Интернет часопис за подстицање дечјег стваралаштва Табла и Библиотека Старац Никанор Хиландарац (при храму Васкрсења Христовог у Нишу) расписују

ПЕТИ ТАБЛИН БОЖИЋНИ КОНКУРС

ученика основношколског узраста са јужнословенског говорног подручја

I                Тема конкурса: Божић – празник радости

II               Конкурс је отворен од 15. октобра до 4. децембра 2021. г.

III             На конкурсу могу учествовати ученици основних школа широм света који пишу на једном од јужнословенских језика.

IV             Сваки учесник може учествовати са неограниченим бројем радова, с тим што може бити награђен само за један рад по категорији (један литерарни и/или један ликовни). Групни радови (радови које су радили два или више аутора) се неће узимати у оцењивање, а могу бити објављени у часопису „Табла“.

V                КАТЕГОРИЈЕ ЗА АУТОРЕ:

КатегоријеОсмогодишње ОШ  Деветогодишње ОШ
ПрваПредшколци, I и II разред од I до III разреда
Другаод III до V разреда од IV до VI разреда
Трећаод VI до VIII разреда од VII до IX разреда
ЧетвртаДеца са сметњама у развоју Деца са сметњама у развоју

VI             КАТЕГОРИЈЕ ЗА РАДОВЕ:

КАТЕГОРИЈА: ЛИТЕРАРНИ РАДОВИ

Услови литерарног конкурса

На литерарни конкурс слати песме и/или приче, искључиво написане у Ворд (Word) документу на једном од стандардних фонтова, величине 12, на једном од јужнословенских језика. Сваки рад именовати именом аутора (нпр. Ако се аутор зове Петар Петровић, онда ћете Ворд документ назвати Petar_Petrović) и послати на адресу е-поште konkursi@tabla.org.rs

Подаци о аутору:

Сваки рад мора да садржи следеће податке о аутору: име и презиме, разред, категорија аутора (I, II, III или IV) назив образовне установе (школе), место, држава, име педагога/ментора (ако га има) или родитеља, број мобилног телефона или адреса е-поште педагога/ментора или родитеља. Ако се шаље више радова на једном Ворд документу, онда се испод сваког рада (или на неки други начин) морају написати подаци о аутору тако да нема никакве сумње у то ко је аутор ког рада (овакве радове именовати по слободном избору, нпр. čitaoci_Table_Pariz).

Не постоје никаква ограничења у дужини литерарних радова, а аутори који пишу латиничним писмом морају да користе и слова са дијакритичким знацима: ć, č, đ, š, ž.

КАТЕГОРИЈА: ЛИКОВНИ РАДОВИ

Услови ликовног конкурса

На ликовни конкурс слати цртеже и колаже (у даљем тексту: е-цртеже и е-колаже) израђенe искључиво на рачунару у неком од графичких програма по вашем избору (на пример: Adobe Photoshop, Corel Draw, Adobe Illustrator, Microsoft Paint… итд.)

Е-цртеж: Не уметати готове слике и да се ​​црта слободном руком са алаткама за цртање које постоје у графичким програмима са којима се ради.

Е-колаж: Комбиновање једне или више фотографија, са текстом или без текста, са цртежима или другим уметничким елементима или… Укључите машту…

Сваки е-цртеж или е-колаж који учествује на конкурсу мора бити:

 1. Величине формата: не већи од А4;
 2. Уз рад се, у посебном прилогу као Ворд документ, морају доставити следећи подаци о раду и аутору:
 • Назив рада;
 • Име и презиме аутора;
 • Категорија аутора (I, II, III или IV категорија);
 • Назив образовне установе (школе), место и држава;
 • Име и презиме педагога-ментора (ако га има) или родитеља, и контакт (бр. моб. тел. и/или адреса е-поште);
 • Назив софтвера са којим је креиран рад.
 1. На самом раду у доњем десном углу морају бити наведени следећи подаци (овде немојте писати контакт податке јер ће се то објавити у Табли):
 • Назив рада;
 • Име, презиме и узраст аутора;
 • Назив образовне установе (школе), место и држава.
 1. Сваки рад и Ворд документ именовати именом аутора (нпр. ако се аутор зове Петар Петровић, онда ћете и рад и Ворд документ назвати Petar_Petrović).
 2. Критеријуми за оцењивање е-цртежа и е-колажа: (1) оригиналност, (2) маштовитост, (3) креативност и (4) слобода у употреби графичких програма.

Ликовне радове треба слати искључиво е-поштом у jpg, jpeg или png формату на адресу: konkursi@tabla.org.rs

НАПОМЕНА: Радови морају бити урађени на рачунару. Немојте сликати своје цртеже рађене на папиру и слати их као слике, јер их нећемо узимати у оцењивање.

VII       Награде:

О радовима ће одлучивати стручни жири, који ће у свакој категорији одредити по једно прво, једно друго и једно треће место и неодређен број похвала. Сви награђени аутори, који буду присуствовали додели награда, ће поред дипломе добити и пригодан поклон (књиге).

Сви награђени радови ће бити објављени у Интернет часопису за подстицање дечјег стваралаштва „Табла“.

Сви ментори, награђених и ненаграђених аутора, ће на назначене адресе е-поште добити благодарнице у е-формату.

Резултати конкурса ће бити објављени у Интернет часопису за подстицање дечјег стваралаштва „Табла“ на Божић, 25. децембра 2021. године, а додела награда на празник Божић, 7. јануара 2022. године у 12 часова, у парохијској сали храма Хиландарског метоха у Нишу, улица Љубомира Николића 27.

Приспели радови се не враћају, а аутори су сагласни да се њихови радови могу објавити у Интернет часопису за подстицање дечјег стваралаштва „Табла“ (www.tabla.org.rs или http://табла.срб).

Медијски покровитељи конкурса:

РАДИО ГЛАС, радио Православне Епархије нишке,

СВЕТОСАВСКО ЗВОНЦЕ, православни дечји часопис

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com