Конкурси

ПРОШЕТАЈ МОЈОМ УЛИЦОМ (литерарни конкурс)

Желећи да сазнамо ставове и размишљања најмлађих генерација, а поводом Међународног дана младих, Народни музеј отвара литерарни конкурс под називом Прошетај мојом улицом.

Између Трга републике, на ком се налази споменик кнезу Михаилу, улице посвећене хероју из Првог српског устанка, Васи Чарапићу, улице чувеног лекара и министра Лазе Пачуа и Чика Љубине, која је назив понела по књижевнику и дипломати Љубомиру Ненадовићу, налази се наш Народни музеј у Београду. А, како се зове ваша улица? По коме или чему носи назив и шта за вас она значи? Да ли се исто тако звала одувек? Желимо да чујемо глас нових генерација. Покажите нам колико знате и како се односите према свом наслеђу.

Позивамо децу и малде до 18 годинада, да учествују у нашем литерарном конкурсу и да нам дочарају улицу у којој живе или неку којом радо пролазе.

Рад на тему Прошетај мојом улицом, дужине до 100 речи (уз занимљиву фотографију која га допуњује), можете послати на radionice@narodnimuzej.rs. Конкурс ће трајати од 12. августа до 12. септембра 2020. године.

Најупечатљивији и најсликовитији радови по завршетку конкурса биће објављени на сајту и друштвеним мрежама Народног музеја, а младе ауторе очукују и награде у виду поклона за сећање на Народни музеј у Београду.

Видимо се на Тргу републике број 1!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com