Конкурси

Трагом Настасијевића – конкурс за песму, прозу и есеј

Библиотека Браћа Настасијевић из Горњег Милановца расписала је наградни конкурс Трагом Настасијевића.

Категорије конкурса обухватају песму, кратку прозу и есеј.

Оквирна тема конкурса јесте стваралаштво чувене уметничке породице Настасијевић, премда ће стручни жири, који именује библиотека, у свим категоријама ценити и остале самосталне и аутентичне уметничке прилоге.

Позив је Библиотека Браћа Настасијевић упутила ствараоцима свих узраста – ученицима основних и средњих школа, као и одраслима – афирмисаним и неафирмисаним ауторима, уз напомену да запослени у библиотеци немају право учешћа на конкурсу.

Текстове достављати искључиво у електронској форми, у ПДФ и WОРД формату, фонт Тајмс Њу Роман, 12. Обим текста не би требало да прелази 15.000 карактера (са размацима). Библиотека задржава право лекторисања прилога, у контексту издавачке процедуре, уз консултацију са аутором.

Конкурс је отворен до 1. октобра 2022. Стручни жири ће 15. октобра објавити резултате конкурса.

Награђени радови биће објављени и промовисани у зборнику Слово Ћирилово, током манифестације Дани Настасијевића у октобру / новембру 2022.

Ауторска права и међусобни односи учесника конкурса и библиотеке биће уређени уз поштовање позитивних прописа и добрих пословних обичаја. Уз широко поштовање слободе уметничног стварања, библиотека задржава право да не узме у разматрање радове који заговарају било који облик нетолеранције и дискриминације.

Радове достављати на е-маил адресу: konkursgmbiblioteka15@gmail.com, са назнаком: Конкурс Трагом Настасијевића 2022.

За више информација: gmbiblioteka@gmail.com
www.bibliotekagm.com

Извор: Sinhro.rs

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com