Конкурси

VII Фестивал дечјег видео клипа КИДИКЕМ

Тема: ИЗВАН ГРАНИЦА

Рок за пријаву на фестивал је 1.2.2022.

Дечји културни центар Београд по седми пут организује конкурс за Фестивал дечјег видео клипа КИДИКЕМ. На конкурсу могу учествовати деца и млади узраста од 9 до 16 година, са својим ауторским филмовима кратке форме (видео клиповима), у трајању до три минута.

Овогодишњи фестивал носи тему ИЗВАН ГРАНИЦА! Припремите се и спакујете за пут без кретања! Освојите непознате границе, посетите непознате земље у својој машти, сећању или у плановима за будућност! Изгледа да се овде поставља само једно питање: Шта вас спречава? Да ли су границе ваше маште или деловања непробојне или сте их сами поставили, па слободно одлучујете када ћете их прећи? Запитајте се ко вам даје дозволу за путовање изван граница и да ли су те дозволе понекад заиста нужне или не. Напослетку, треба одговорити на питање: Шта је циљ путовања изван граница? Да ли је циљ да се постојеће границе сруше и поставе нове на неком другом месту или је циљ да се границе потпуно поруше и остави празно поље ума на коме ће искључиво владати заповест ваше воље и маште? Мислите о томе док путујете изван граница!

Фестивал КИДИКЕМ биће одржан 5. марта 2022. године, у Дечјем културном центру Београд, Таковска 8, а рок за пријаву на конкурс је 1. фебруар 2022. године.

Циљ фестивала је да се код деце кроз уметничку праксу покрене хумана и креативна страна у примени технологије. Стварајући кратке форме видео записа, деци се пружа прилика да изразе своје мишљење на задату тему. Филмове ће оцењивати стручни жири, али ће у обзир бити узет и број прегледа филма на Youtube каналу ДКЦБ.

Ауторе најбоље пласираних видео клипова очекују вредне награде. Званичне награде, које додељује главни жири фестивала су Гран-при фестивала – ЗЛАТНИ КАДАР и Најгледанији видео клип на Youtube каналу ДКЦБ као и пет Специјалних признања –диплома.

ПРОПОЗИЦИЈЕ ФЕСТИВАЛА су:

  • Право учешћа имају деца од 9–16 година
  • Фестивал има такмичарски програм
  • Право учешће имају видео клипови до 3 минута
  • Филмови који су дужи од 3 минута одлуком селекционе комисије и уметничког директора могу бити уврштени у такмичарски програм
  • Видео клипове које селекциона комисија не уврсти у такмичарски програм, могу бити приказани у неком од пратећих програма
  • Један аутор може пријавити више видео клипова који одговарају условима конкурса
  • За пријављивање и приказивање филмова не плаћа се котизација ни надокнада

За све информације можете нас контактирати путем мејла на kidikem@dkcb.rs

На фестивал се можете пријавити попуњавањем формулара на линку.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com