Одрасли за децу

АЊИН СВЕТ, Лела Стојановић

Од 6. фебруара у продаји је нова књига за децу Леле Стојановић „Ањин свет“ у издању Лагуне.

Књига носи снажну поруку „Прихвати себе таквим какав јеси.“

„Ањин свет“ је топла, оптимистична прича о суочавању с проблемима и предрасудама, која нас учи да су храброст, одлучност и прихватање, најпре себе, а онда и других, пут који води до истинске среће.

Ања не чује и не може да говори. Да би јој школа за глувонеме била ближе са родитељима ће се преселити у други град. А свака промена носи са собом и нове изазове. Ипак, Ањина отвореност и искреност, животна радост коју носи у себи и неизмерна подршка брижних родитеља и духовите баке помоћи ће јој да стекне нове пријатеље и успе у подухватима који на први поглед изгледају неизводљиво.

Прича о девојчици Ањи једноставно је решила да се исприча, открила нам је ауторка.

Лела Стојановић

„Још као дете сусрела сам се и одрастала заједно са особама оштећеног слуха и говора. Из тог периода носим прегршт дивних успомена. Изнова би ме сва та деца задивила својом упорношћу, оптимизмом и неустрашивошћу. Највећа препрека за стварну срећу је прихватити себе таквим какав јеси. Ања је успела да то учини и од тада је њен живот много лепши и бољи. Верујем да ће се многи млади читаоци, читајући књигу забавити али и доста тога научити. Да ће многима дати снагу да се изборе са својим проблемима и предрасудама. У књизи се уместо илустрација налазе слова дворучне азбуке знаковног језика а све са намером да читаоци науче азбуку и тако се донекле упознају и приближе Ањином начину комуникације.“