Представљамо

ПЕСНИЧКА ШКОЛА ”НАСМЕЈАНИ АНЂЕЛИ”

ЛИТЕРАРНА СЕКЦИЈА – ПЕСНИЧКА ШКОЛА ”НАСМЕЈАНИ АНЂЕЛИ”, ОСНОВНА ШКОЛА “ОЛГА МИЛОШЕВИЋ“, СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА, НАЈБОЉА ЛИТЕРАРНА СЕКЦИЈА У СРБИЈИ

Литерарна секција – песничка школа Насмејани анђели, постоји у Основној школи “Олга Милошевић” у Смедеревској Паланци, већ 16 година. Многе генерације, оставиле су неизбрисив траг у њеном раду и успесима, који су били изузетни. Све ово је резултирало да ова песничка школа, буде проглашена за најуспешнију у Србији у јануару 2020. године. По оцени Друштва за српски језик Србије, Министарства просвете Републике Србије и Задужбине Десанке Максимовић, рад секције је оцењен као најбољи, а за стручно вођење, награђена је професор Снежана Чаировић. Песничка школа Насмејани анђели је слободна ученичка активност са циљем да ученици развијају језичко осећање, неговање доброг стила и књижевног укуса. Развија се активан однос према књизи и лепој писаној речи, подстиче се остваривање стваралачких способности ученика, а уједно се ствара афинитет према естетским и етичким вредностима литературе. Чланови песничке школе, своје песме шаљу на међународне и републичке литерарне конкурсе, остварујући завидне резултате. Води се рачуна о неговању лепоте српског језика, као и о очувању српског писма ћирилице. 2006. године у Новом Саду, песничка школа је освојила награду за очување ћирилице, а професор Снежана Чаировић је награђена као најуспешнији педагог, који је послала најбољу збирку ученичких песама. Треба нагласити да је награду даривао владика Иринеј бачки.

Многи значајни људи, били су чланови жирија и награђивали наше ученике: Добрица Ерић, Недељко Попадић, Велиша Јоксимовић, Јован Ћирилов… Нажалост, многи нису међу живима, а сада неки други угледни књижевници, препознају наше песничке таленте. Песничка школа има 30 чланова, ученика од петог до осмог разреда. Сви воле да пишу и читају. Веома су духовити и пуни маште. Чланови песничке школе, најбоље у Србији су: Лидија Аранђеловић 6/2, Хелена Ђорђевић 6/2, Милица Михаиловић 6/2, Лара Лазић 6/2, Невена Ивановић 6/2, Нина Живковић 6/2, Теодора Радојичић 8/2, Наташа Перић 8/3, Катарина Рашковић 8/2, Најдана Ђокић 8/2, Лука Лазић 8/3, Немања Спасић 8/3, Давид Станковић 8/3, Александра Поповић 8/2, Мирко Милеуснић 8/2, Мина Стевановић 8/3 и други. Сви ови ученици су веома активни и освајали су мноштво награда. Велику подршку дају нам родитељи у раду, као и директор наше школе Дарко Димитријевић. Чланови песничке школе, узимају учешће у свим значајним културним догађајима у школи, а и у граду. Чланови песничке школе, учествовали су у градској Светосавској академији у Паланачком позоришту. Надамо се новим успесима у раду.

Снежана Чаировић, руководилац секције
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com