Представљамо

ПРЕДСТАВИЋУ ВАМ

У животу наставника тако некако бива: упознамо много ученика, много родитеља, много људи. Како добрих тако и лоших. Када наиђе неко, ко ти заголица срце неком својом аутентичношћу, будеш захвалан што ти је судбина доделила баш таквог ученика. Желела бих да вам представим једног мог ученика. Његово име је Константин Хоххолдингер. Шта значи име Константин? Име Константин је мушко име настало од латинског Цонстантинус са значењем онај који је постојан, сталан и чврст. Убеђена сам да нам наша имена дају печате у нашем битисању на планети. Такав је мој ученик Коко. Темељан. Савестан. Пун талента. Поета! Сањар. Индивидуа која никога не остави равнодушним.

Како Коко види себе?

„Константин Хоцххолдингер је рођен у недељу 3. септембра 2006. године у Кирцхдорфу а.д. Кремс. Одрастао је у Горњој Аустрији, Србији (Пожаревац и Аранђеловац), Корушкој и Баварској. Сада живи са 7 година млађим братом и родитељима у Горњој Аустрији, где похађа гимназију у Стеyру. Са својих 17 година, Константин је тренутно 175 цм висок, 70 кг тежак, говори немачки, српско-хрватски, енглески и француски. Има дужу плаву косу и с времена на време проба свој таленат у писању литерарних редова на немачком и српском језику. Похађа разне школе глуме и ужива у томе што је један од ретких мушких учесника. Редовно посећује родбину у Србији, а у двојезичној родитељској кући му је омогућено користити „најбоље из оба света“ као и да се стабилно и елегантно креће између две културе, што се понекад зна пронаћи у написаном“, написао ми је Константин у једном мејлу. Скромно, рекли бисмо. Али какав таленат Константин крије, то ћете тек да прочитате.
„Драги мој учениче Константине, настави да негујеш свој таленат који је на врло завидном нивоу. Ја, као твоја наставница, настојаћу да ти дам подршку како би твоја унутрашња светлост сијала још више!“, написала је за крај наставница Александра Цветковић.

Александра Цветковић, наставник
Допунска школа на српском језику Инголштат, покрајина Баварска, СР Немачка

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com