Представљамо

„Тамо далеко“ на труби у знак подршке медицинским радницима

Јаков Греговић је ученик 6. разреда ОШ „Никола Тесла“ у Београду. Већ пет година свира трубу и ученик је Музичке школе „Даворин Јенко“. Осваја награде од првог разреда музичке школе. Постиже успехе на републичким и међународним такмичењима. Ове године је освојио прву награду на Међународном такмичењу „Даворин Јенко“. Спрема се да упише први разред средње музичке школе. То значи да ће ићи у седми разред основне школе и први средње музичке и да га чека баш пуно обавеза. Да би све ово постигао, уложио је много труда и времена, али музика и свирање трубе га опуштају и ништа му није тешко. Сваки дан свира бар сат и по и, како каже, нико не мора да га на то подсећа.

Јаков је одличан ученик ОШ „Никола Тесла“. Омиљени предмети су му физика, математика, биологија и географија. У слободно време највише воли да вози бицикл по Кошутњаку са другарима, а понекад и сам.

Јаков Греговић

Због ванредне ситуације, као и сви, учи код куће. У почетку му је било занимљиво, али је убрзо схватио да ништа не може да замени праву школу.

„Дани су прилично монотони и док чекамо да све прође, аплаудирамо здравственим радницима свако вече у осам сати. Ја сам у знак подршке једно вече одсвирао химну „Боже правде“, чисто да пробам. Комшијама се то свидело и сад нема одустајања. Иначе волим да свирам класичну музику, али се сад трудим да одаберем песме које ће комшијама бити забавне. Свирао сам: „Тамо далеко“, „Пукни, зоро“, „Девојко мала“, Очи чарне“, „Bella ciao”, „Besame mucho” и друге“, каже нам овај млади уметник.

Александра Дракулић, библиотекар
ОШ „Никола Тесла“ Раковица, Београд, Србија
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com