Регионална сарадња

Књижевно предвечерје у одјељењу V a

У овом чудном времену, када интересовање за читалаштво и квалитетно књижевно ставаралаштво опада, настојимо свим силама да пробудимо код малишана ону зеру знатижеље да ће читањем открити многе корисне ствари, упознати пространства, стећи пријеко потребна знања…

Стога смо, 19. априла, у сусрет Свјетском дану књиге, у нашој малој учионици по други пут угостили дјечију списатељицу, дивну пјесникињу, госпођу Соњу Падров Тешановић из наше Зеленике. Један лијеп књижевни час уз рецитовање топлих, њежних, искрених, духовитих стихова, одвео је ђаке у дјечији књижевни свијет. Спонтано, ненаметљиво, тихо, зналачки… Школски час, а као минут.

Прегршт питања о начину стварања стихова, о инспирацији, потребном времену и енергији за писање истих, те о могућности објављивања и публикације су се смјењивала једно за другим. Атмосфера тиха, са неком тремом. Као што рече једна ученица: „Ипак је гошћа једна пјесникиња, одговорност нам је то. Требамо се добро представити и ми“. И јесу, одговорно, досљедно, онако како се и очекивало.

А нашој гошћи велико хвала за одвојено вријеме, за знање и животно искуство које несебично дијели… Просто, бескрајно ХВАЛА зато што је баш ово одјељење изабрано за промоцију дјечије литературе, за пјеникињину другу по реду збирку пјесама за дјецу „Тај се зачин љубав зове“.

Горан Дробњак
професор разредне наставе
Зеленика, Херцег Нови, Црна Гора

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com