Регионална сарадња

Manifestacija „Otvoreni dani nauke“

Grupa od 28 đaka prvaka Osnovne škole „Ilija Kišić“ iz Zelenike, zajedno sa svojim učiteljima Goranom Drobnjakom i Radom Vujačić i vaspitačicom Pavom Janjić, posjetili su u petak (4. oktobra 2019. godine) Fakultet za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću u okviru manifestacije „Otvoreni dani nauke“. Tom prilikom su, nakon lijepog dočeka, đaci učestvovali u radionici pod nazivom „Procjena nivoa uhranjenosti“ u okviru koje su, između ostalog, izvršena mjerenja visine i težine za svakog učenika ponaosob, te određivanje stepena masnoće tijela, kao i procjena i utvrđivanje normalnog razvoja stopala. Učiteljima su dati izvještaji za svakog učenika uz kratka uputstva šta i kako dalje uputiti roditelje đaka u cilju napretka razvoja svoje djece. Jedna lijepa zajednička igra učenika u Sali za fiskulturu Fakulteta, te kolektivna fotografija svih učesnika uz zahvalnost za učešće u radionici, obilježili su kraj posjete ovoj renomiranoj instituciji.

Muzej kralja Nikole u Nikšiću (foto: G. Drobnjak)

Posjeta lijepom, privrednom centru središnjeg dijela Crne Gore, gradu Nikšiću, đaci prvaci su upotpunili posjetom Muzeju kralja Nikole. Oduševljenje fotografijama, te predmetima drevne prošlosti naroda sa ovih prostora, uz lijepu i njima razumljivu besjedu kustosa muzeja, učinilo je da se mališani na trenutak u mislima „vrate“ u ta davna vremena i poistovijete sa tadašnjim narodom. Kratak obilazak prostranog Gradskog parka, te uočavanje znamenitosti grada – Hrama Svetog Vasilija Ostroškog, odnosno Filozofskog i Filološkog fakulteta, dodatno su zaokružili prvacima lijepu sliku o gradu Nikšiću.

Sjutradan, u okviru redovne nastavne aktivnosti pod nazivom „Jutarnji sastanak“ (đaci sjede na jastučićima poređanim u krug i razgovaraju na zadatu temu – voditelji aktivnosti učitelj – ica i vaspitačica), đaci prvaci nijesu krili zadovoljstvo i oduševljenje posjetom Nikšiću uz isticanje želja da se to ubrzo ponovi.

Goran Drobnjak, profesor razredne nastave (učitelj odjeljenja I a)

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com