Регионална сарадња

Nastava na daljinu #UciDoma

Iako se nastava na daljinu, pod parolom #UciDoma, priblizava kraju, mali đaci odjeljenja I a ne posustaju u radu. Nisu ih pokolebali ni izmijenjeni uslovi rada, ni vrijeme. Marljivost i želja za znanjem istrajavaju.

Ovih dana su, prvi put na svojoj stazi školovanja, radili eksperimente. Da, da. Prave eksperimente. Doduše, prilagođene njihovom uzrastu, njihovim sposobnostima i u skladu sa gradivom kojeg obrađuju. Naime, ispitivali su osobine vode. Bilo bi sigurno zanimljivije u učionici, no i u kućnim uslovima, a uz konsultaciju i uputstva učitelja, interesantno je bilo. Oduševljenje se nije krilo.
Tako su “shvatili” da se šećer topi u vodi kada se u nju sipa i promiješa. A kad se ne promiješa, onda se taloži na dnu.
Takođe su “shvatili” da se ulje u dodiru sa vodom javlja na njenoj površini, a da tečnost za suđe “stvara” balončiće i mijenja boju vode.
A iznenađenje je bilo kod trećeg ogleda. Jaje u posoljenoj vodi pluta, u neposoljenoj pada na dno.

Ko zna, možda od ovih mališana neko postane poznati naučnik, želja za to ima. Jedno je sigurno, kvalitet obrazovanja nađe put uprkos preprekama i otežanim uslovima.
Ponosan sam što pomažem generacijama đaka da uspješno pređu prve stepenice školovanja.

Goran Drobnjak profesor razredne nastave
Osnovna škola “Ilija Kišić”, Zelenika, Herceg Novi, Crna Gora
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com