ПредстављамоРегионална сарадња

Са истанчаним осећајем за лепо

Фото горе: Викторија и њен уметнички педагог Маја Ананиева

Викторија Иванова похађа уметничку школу Колорит у Плевену од 2010. године. Она је девојчица која осећа сву лепоту овог света. Има невероватан уметнички потенцијал. Она види свет на свој јединствен начин. Брзо је усвојила мото школе „Колорит”:

„Уметник види оно што други не виде. Он не копира, већ доживљава оно што је видео и ствара бајковит свет”.

Викторија Иванова

Викторијин фантастични уметнички свет је испуњен неконвенционалним размишљањем, композиционим и живописним порукама које воде у мистерију невидљивог. Током ових 10 година учења у школи, Викторија је развила и обогатила свој таленат у области ликовне уметности. Брзо стиче знања, нове технике цртања, опажа и предњачи у експерименталној настави и у уметничким и креативним наступима школе. Поседује осећај дисциплине, одговорности и креативног тимског рада. Ове квалитете показује не само у свом креативном раду у студију, већ и у учешћу на међународним уметничким фестивалима и пленерима у различитим земљама, као и на националним уметничким манифестацијама.

Добитница је више од 100 награда златних, сребрних, бронзаних медаља, специјалних награда, диплома и сведочанстава са међународних и републичких такмичења за дечије и омладинско стваралаштво.

Била је учесница Међународног сусрета младих уметника „ЕВОРА 2017“, „ЕВОРА 2019“ и „ЕВОРА 2022“ у Португалији, где је достојно представљала Бугарску, освојивши на сва три учешћа „Награду за најбољи рад“ за дати креативни задатак у конкуренцији учесника из различитих држава и континената. На Међународном пленеру „ЕВОРА 2022“ је за свој укупан наступ награђена највишим признањем „Златном медаљом“. Током година је на такмичењима у Португалији освојила златне медаље, специјалне награде и почасне дипломе.

Лепе руже – златна медаља у Пјатра Њамцу 2021.

Викторија је била изузетно успешна учесница и Међународног сусрета младих уметника и арт фестивала „Пјатра Њамц – 2017“ у Румунији. На међународном форуму освојила је „Специјалну награду за најбољи рад у Пјатра Њамцу“.

Године 2019. је учествовала на Међународној дечијој ликовној колонији „Мали битољски Монмартр“ у Битољу, Северна Македонија, где је поново показала свој таленат и уметничку трансформацију у сликању старе битољске архитектуре, за шта је добила „Специјалну награду за најбољи рад“.

Викторија је успешна учесница и Националног пленера у Боженцима (Бугарска), стварајући јединствене слике.

Њени радови су приказани на колективним изложбама уметничке школе „Колорит“ у Португалији, Северној Македонији, Русији, Словенији, Пољској, Украјини, Италији, Јапану, Хонг Конгу, САД, Индији, Бангладешу…

Викторија са наградама са Међународног онлајн конкурса CHRARUMELA 2022.

Она је добитница златне медаље на међународном такмичењу „ЊАМЦ 2021“ у Румунији, освојила је Гран-при на међународном конкурсу „Бугарска душа на Светој земљи“ у Израелу, постала је лауреат УНЕСКА на међународном конкурсу „Путовање, сан или кошмар“ центра УНЕСКА у Француској. Освојила је златну виртуелну медаљу на међународном конкурсу „CHARUMELA“ 2021, Међународни сертификат којим је рангирана у 10 најталентованијих уметника на Светском форуму у Бангладешу. Освајач је бронзане медаље на међународном конкурсу „Газиантеп 2021“ у Турској.

Њени цртежи су учествовали на међународним конкурсима у више од 30 земаља на различитим континентима и награђивани и штампани у луксузним уметничким каталозима победника те путују светом. Захваљујући престижним међународним наградама, Викторија Иванова је проглашена за једну од „Успешније деце Бугарске” за 2021. и поносну чланицу „Клуба 2021” на ранг листи Фондације Димитар Бербатов. Добила је и престижну награду министра омладине и спорта за „Таленат Бугарске” и „Златну значку”. Захваљујући високим међународним признањима, Викторија Иванова је добитница и награде весника 24 часа „Отличник на 24 часа“ за талентовано дете Бугарске.

Јесен у Бугарској – специјална награда у граду Тиши, Пољска

Њени цртежи су део свих репрезентативних изложби уметничке школе „Колорит” у земљи и граду Плевену. Видљиво је присуство њених радова из области примењене уметности на арт базарима школе.

Такође, показује умеће у помагању у свечаним церемонијама доделе награда на отварању нових креативних сезона школе.

Широм света уметници и гледаоци покушавају да разоткрију тајне високе изражајности деце из „Колорита“, диве им се, осећају праву радост када их погледају. Део ове тајне је и изражена емоционалност и сигурност. А где има емотивности и сигурности, има и онога што не може бити. Стога се са нашим и Викторијиним цртежима лако урања у бајку, заиста… У сан.

Маја Анањева,
руководилац уметничке школе „Колорит“, Плевен, Бугарска

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com