ПредстављамоШампион

УЧЕНИЦА ИЗ ВРАЊА ПРВА НА МЕЂУНАРОДНОМ КОНКУРСУ

Софија Тасић, ученица 4/4 ОШ „Светозар Марковић“ у Врању, освојила је прво место на међународном наградном ликовно-литерарно-новинарском конкурсу „Богатство различитости“.

Софија са учитељем Дејановићем

Конкурс је расписан са циљем да се ученици основних школа подстакну на размишљање о суживоту с другима и другачијима, да развијају солидарност и повезују се с вршњацима из различитих крајева.
„Софија је урадила стрип под називом „Желим ти бити пријатељ“ и заблистала у конкуренцији младих ликовних стваралаца. Она је одлична ученица, заинтересована за све области и велики је таленат за цртање. Ово није први пут да неки њен стрип буде запажен и награђен. На републичком конкурсу „Новогодишња чаролија“, где је било више од 700 радова, освојила је прво место; један њен стрип је био изложен на Балканској смотри младих стрип аутора, међу остварењима цртача из целог света и том приликом је добила Захвалницу, а у књизи мојих и ђачких едукативних стрипова коју смо недавно објавили под насловом „Да ти нацртам!“, штампано је осам Софијиних стрипова“ – поносно истиче Софијин учитељ и ментор Миомир МиДеј Дејановић.

Стрип из књиге “Да ти нацртам”

Ова вредна ученица, њен учитељ и директорка врањске ОШ „Светозар Марковић“ су од стране организатора позвани да присуствују завршној свечаности 7. међународног конкурса „Богатство различитости“, која ће се одржати од 4. до 6. априла 2019. године у ОШ „Матија Губец“ у Таванкуту, у Војводини.

Софијина признања

Уз занимљив програм и богате садржаје које су домаћини припремили, ученици Софији Тасић и њеном ментору, учитељу Дејановићу, биће уручене награде.