Слободно време

16. Кидс Фест

Од 16. до 27. децембра 2020. у биоскопу „Вилин Град“ у Нишу и на онлајн платформи Мој ОФФ биће одржан 16. Кидс Фест, под слоганом „Филмски свет маште“.

У оквиру традиционалног дечијег фестивала пројекције ће се одржавати у преподневним часовима, од 10ч до 15ч, љубитељи седме уметности моћи ће да погледају најновије игране и анимиране филмови за децу и младе, синхронизоване или преведене на српски језик.

Фестивал ће се уз све епидемиолошке мере и уз смањен број публике у биоскопу „Вилин Град“ у Нишу одржати од 19. до 27. децембра, а филм који ће свечано отворити овогодишњу дечију филмску смотру је француска синхронизована анимација „Јакари и величанствено перо“.

О филму:
Јакари, најмлађи припадник Сијукси индијанског народа сам креће у потрагу за Малим Громом, понијем за кога кажу да је неукротив. На том путовању, на ком се по први пут у животу налази потпуно сам, посећује га Велики орао, тотемска животиња која му дарује величанствено перо, као и невероватну вештину – да разговара са животињама. Путујући далеко од куће и задирући дубоко на територију страшних ловаца, Јакари и Мали Гром започињу велику авантуру. Ово путовање кроз задивљујуће пејзаже, створиће нераскидиво пријатељство између Сијуки дечака и понија који трчи попут ветра.

На репертоару наћиће се и „Фантастични повратак у ОЗ“, „Стела“, „Моја породица и вук“, „Пат и Мат: Мајсторске авантуре“, „Симов дар“, „Ромин фризерски салон“, „Зов дивљине“, „Пинокио“ и још пуно других филмских авантура.

РЕПЕРТОАР