Слободно време

„Алиса у земљи чуда“ и „Златокоса“ на репертоару Позоришта лутака

На репертоару Позоришта лутака ове седмице биће две представе:

Четвртак, 22. октобар, 18.00, „Алиса у земљи чуда“

Прича о непокорној и смелој, али доброј и благој девојци Алиси која путује кроз земљу чуда каква постоје само у сновима, једна је од најпознатијих прича икада написаних. Бели зец, Шеширџија, Црна краљица, Мачак који се смеје, близанци Дилади и Дилада, Саридан, Бела краљица, само су нека од несвакидашњих бића са којима се она сусреће.
Све је маштовито оживљено креативном сценографијом, дивним луткама, вештом анимацијом и оригиналном музиком. То је прича о одрастању и сазревању која подстиче жељу за игром и маштом, али уједно подстиче самопоуздање. Незабораван доживљај који ће свакога одвести у свет фантазије и авантуре.

Алиса у земљи чуда (фото: Позориште лутака)

Представу је режираo Зоран Лозанчић, а улоге тумаче: Mирјана Ђорђевић, Светлана Михајловић, Биљана Раденковић, Дејан Гоцић, Слободан Миљковић и Тома Бибић.

Недеља, 25. октобар, 11.30, „Златокоса“

Прича о девојци која је одмалена заробљена у високој кули зле чаробнице, у коју се могло ући само кроз један малени прозор на самом врху. Једнога дана док је принц јахао шумом, зачуо је предиван женски глас. Пратећи га, стигао је до куле. Када се уз мало лукавства попео до прозора, угледао је прелепу девојку дуге, златне косе. Након низа комичних и нежних момената, међу њима се родила љубав. Да ли ће она победити и да ли је жеља за слободом толико јака да надвлада и највеће препреке?
Дивна и дирљива бајка браће Грим говори о одрастању, жељи за слободом, упознавању света и љубави. Сликовита, духовита, полетна луткарска игра подсећа децу на основне људске вредности и уједно пружа бескрајну радост позоришног доживљаја.

Златокоса (фото: Позориште лутака)

Представу је режирала Јелена Ђорђевић која и тумачи једну од улога, а поред ње у представи играју Наташа Ристић, Даворин Динић и Младен Милојковић.