Слободно време

„БЕЛА ГРИВА“ у Позоришту лутака „Пинокио“

Премијера нове луткарске представе у Позоришту лутака „Пинокио“

Прича о одрастању и безусловној љубави сиромашног дечака и дивљег коња

„БЕЛА ГРИВА“

По мотивима књиге Ренеа Гијоа,
у режији Предрага Стојменовића

Премијера представе БЕЛА ГРИВА биће одиграна у среду 14. октобра од 20 часова у Позоришту лутака „Пинокио“. Претпремијера је заказана за 13. октобар од 20 часова, док ће прва реприза бити изведена 17. октобра од 12:00 часова.

„Бела Грива“ Позориште лутака „Пинокио“ (фото: Предраг Митић)

Представа БЕЛА ГРИВА је рађена по мотивима књиге Ренеа Гијоа, а по драматизацији Љубинке Стојановић, у режији Предрага Стојменовића. Идејно решење костима, сценографије и лутака је урадио Борис Чакширан, музику Теодора Спаравало, а сценски покрет Мирко Кнежевић. Играју: Предраг Грујић, Горан Поповић, Жељка Мандић, Зорана Милошаковић-Тасић, Ивана Тодоровић, Борко Сарић, Зоран Тодоровић, Јован Поповић, Драгиша Косара, Анита Стојадиновић, Лако Николић, док су за анимацију коња задужени: Филип Вукићевић, Милош Дамњановић, Зоран Вујачић, Стефан Благојевић и Владимир Максимовић.

„Бела Грива“ Позориште лутака „Пинокио“ (фото: Предраг Митић)

Реч редитеља:

Бела Грива је дивљи коњ, усамљеник којем је за галопирање потребно бескрајно пространство. Поносни витез са сопственом вољом и законима, постаје плен за људе, који не поштују његову слободу већ желе да њим владају. Фолко, дечак који одраста у сличним условима као коњ, једини у њему види пријатеља. Љубав између малог рибара и разузданог коња прераста у њихову заједничку борбу за слободом, коју на крају плаћају животом. Људи који желе да заробе и овладају животињом, да се наметну као владари света, нарушавају природу и нису достојни да са другим бићима деле ову планету.

Предраг Стојменовић

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com