Слободно време

Београдска премијера представе Људи без гробова у Београдском драмском позоришту

Представа је 13. новембра премиејрно изведена у Новом Пазару на сцени Културног центра. Представа је урађена у копродукцији Београдског драмског позоришта и Регионалног позоришта из Новог Пазара.

Све почиње од љубави, младић се заљубљује у девојку, али су просци већ дошли код њеног оца. Девојка није могла да погази очеву реч, а заљубљени младић није поднео губитак. Заљубљен и повређен. пушком је делио правду – неправду. Одметнуо се и потрага за њим трајала је 47 дана.

У представи играју Александар Јовановић, Амар Ћоровић, Душан Живанић, Ема Муратовић, Кристина Јевтовић, Лемана Бећировић, Милена Павловић, Никола Мијатовић, Рифат Рифатовић, Харис Шећеровић.

Реч редитеља:
Представа „Људи без гробова“ по роману Енеса Халиловића, само је покушај да у драмско ткиво преточимо пребогати, на моменте фантазмагорични свет овог писца, који доказује премису да нема ничега бизарнијег и зачуднијег од саме стварности. Ликови који делују као карикатуре, при чему је њихов ужас утоме што они то нису, што су заправо стварни људи, трагично спречени немаштином, бедом, да се развију у зреле личности, догађаји који делују као мотиви бајке док запрепашћено не схватите да су се стварно десили – то је стварност коју Халиловић описује. Из свега тога ми смо неминовном редукцијом, која је усуд театра у односу на књижевност, одлучили да испричамо причу о томе како сенка оца прогони сина, како смо сви на неки начин „кодирани“ да поновимо грешке наших предака.

Фото: Регионално позориште Нови Пазар

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com