Слободно време

„Дамојед“ и „Косић Босић“ на репертоару Позоришта лутака

На репертоару Позоришта лутака ове седмице биће две представе:

Дамојед (фото: Позориште лутака)
Четвртак, 29. октобар, 18.00, „Дамојед“

Дечја драма у стиху о змају који не испуњава „змајске стандарде“, вегетеријанац је, не воли да отима даме, није зао, а има проблема и са пламеном. Ипак, покушавајући да испуни очекивања змајске фамилије отима једну даму да би од ње направио сладолед и послужио га на великом змајском слављу. Та идеја се не допада дами и њеном витезу, а ни дворској луди и кувару који свесрдно одмажу у спровођењу тог плана. Змај наилази на разне перипетије, да би на крају схватио да су љубав, племенитост и доброта праве животне вредности и да змај може бити прави змај, чак и онда када је добар.

Представу је режирала Биљана Раденковић, а улоге тумаче: Тома Бибић, Александра Павловић, Мирјана Ђорђевић, Дејан Гоцић, Срђан Миљковић, Младен Милојковић и Стефан Младеновић.

Косић Босић (фото: Позориште лутака)
Недеља, 1. новембар, 11.30, „Косић Босић“

Косић Босић је кос наиван попут детета, кога вара лукави Лисац. Када му поједе сва јаја из гнезда, не помажу му ни Бреза, ни Поточић, нити Пољана.

Сви се боје Лисца, пренемажу се и претварају да не виде и не чују. У помоћ му једино прискаче пас. Надмудриће лукавог лисца, који упада у сопствену замку и од кога остаје само кожа.

Представу је режирао Тодор Валов, а улоге тумаче: Александра Павловић, Марија Цветковић, Срђан Миљковић и Даворин Динић.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com