Слободно време

„ДАМОЈЕД“ ПОНОВО НА РЕПЕРТОАРУ ПОЗОРИШТА ЛУТАКА

Након једноипогодишње паузе на реперотару Позоришта лутака у четвртак 5. марта у 18.00 часова је представа „Дамојед“ у режији Биљане Раденковић.

„Дамојед“ је дечија драма у стиху о змају који не испуњава „змајске стандарде“. Вегетеријанац је, не воли да отима даме, није зао, чак ни пламен из уста не успева увек да избаци. Ипак, покушавајући да испуни очекивања змајске фамилије отима једну даму да би од ње направио сладолед и послужио га на великом змајском слављу. Та идеја се не допада дами и њеном витезу, као ни дворској луди и кувару који свесрдно покушавају да осујете његов план. Змај наилази на разне перипетије да би на крају схватио да су љубав, племенитост и доброта праве животне вредности и да змај може бити прави змај чак и онда када је добар.

Дамојед (фото: Позориште лутака)

Сваки сегмент представе налази пут до гледалаца: добар текст, редитељска поставка, сценографија, костими, реквизита, сценски покрет, сонгови, видео анимација, што потврђују смех и аплаузи и током и по завршетку представе, као и награда дечјег жирија на фестивалу “Позориште Звездариште”. У четвртак „Дамојед“ наставља свој позоришни живот.

Ауторски тим: текст и лектура Наташа Илић, режија Биљана Раденковић, сценографија и костим Ивана Савић, музика Анастас Каменовић, видео анимација Срђан Миљковић, кореограф Злата Хоџић, дизајн плаката и програмске књижице Владимир Стојановић.

Улоге тумаче: Тома Бибић, Александра Павловић, Мирјана Ђорђевић, Дејан Гоцић, Срђан Миљковић, Младен Милојковић и Стефан Младеновић.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com