Слободно време

Дан младих на Калемегдану

Канцеларија за младе Града Београда и Градска општина Стари Град у петак, 12. августа 2022. године обележиће Међународни дан младих великом манифестацијом под слоганом „Јер сви смо ми победници“ на платоу код Победника на Калемегдану.

Од 18 часова посетиоце очекују едукативно-културно-забавне радионице, а од 21 час концерт на ком наступају Зои, Анђела Тасић и Сара Јо.

Позивамо све генерације, не само младе, да у петак дођу на Калемегдан и на тај начин подрже ову манифестацију. Младима поручујемо да треба да буду солидарни са свим члановима нашег друштва и да на најбољи могући начин искористе све што младост пружа и носи са собом. Треба да будемо поносни и да удруженим снагама пружимо подршку младима јер само заједно можемо да будемо победници„, изјавио је Никола Лазић, организатор манифестације.

Међународни дан младих обележава се сваке године 12. августа са циљем да скрене пажњу међународне заједнице на питања младих, као и на потенцијал младих као партнера у данашњем глобалном друштву. Ове године тема Међународног дана младих је „међугенерацијска солидарност“, а намера је да се на глобалном нивоу пошаље снажна порука о потреби преузимања активности у сврси јачања социјалне кохезије у друштву кроз унапређење односа међу генерацијама, као и учвршћивање међусобног разумевања и свакодневне сарадње.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com