Слободно време

ДАНИ ДЈЕЧИЈЕГ ПОЗОРИШТА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ…

ДАНИ ДЈЕЧИЈЕГ ПОЗОРИШТА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ У МАЛОМ ПОЗОРИШТУ ДУШКО РАДОВИЋ

Дјечије позориште Републике Српске из Бање Луке гостује у Малом позоришту „Душко Радовић“ са две представе: „Краљ жабац“ (уторак, 10. март 2020. од 10.00 и од 11.30 часова) и „Сирано де Бержерак“ (среда, 11. март од 10.00 и од 11.30 часова).

„Сирано де Бержерак“, по тексту Игора Бојовића, у режији Југа Радивојевића, намењен је деци старијој од пет година, док се „Краљ жабац“, аутора Веселина Бојдева, у режији Славча Маленова, препоручује деци старијој од четири године.

Сирано де Бержерак

Гостовање је наставак сарадње између Малог позоришта „Душко Радовић“ и Дјечијег позориште Републике Српске, која је започета гостовањем позоришта из Бања Луке у Београду од 21. до 23. марта 2017. године када је изведено три представе са њиховог редовног репертоара („Фолклорна магија“, „Вук и седам јарића“ и „Тужни принц“).

Мало позориште на овај начин жели да негује и развија уметничке сарадње и размене са позориштима за децу и младе у региону. Посебно наглашавамо да Дјечије позориште Републике Српске, као и наше позориште, негује луткарски и драмски репертоар за децу и младе и ово је својеврсна прилика да се унапреде и развијају искуства из области драмског репертоара за намлађе, технологије лутака, глуме и луткарских техника.

Краљ жабац

Дјечије позориште Републике Српске из Бање Луке основано је 30. децембра 1955. године. За посљедњих педесетак година на сцену поставило 279 премијера, а представе је гледало више од три милиона гледалаца. Дјечије позориште је од 2002. године организатор традиционалног Међународног фестивала позоришта за дјецу, а окупља сваке године театре из десетак европских држава.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com