Слободно време

ДЕЧЈИ ЖИРИ „ЗВЕЗДАРИШТА“ НАГРАДИО ПРЕДСТАВУ „ВУК КОЈИ ЈЕ ИСПАО ИЗ КЊИГЕ“

На Шеснаестом дечјем позоришном фестивалу „Позориште Звездариште“ дечји жири доделио је трећу награду представи „Вук који је испао из књиге“.

Дечји жири чине девојчице и дечаци узраста од 8 до 12 година, учесници пројекта „Мали позоришни експерти“ који на овај начин започињу своју авантуру откривања позоришне уметности. Они представљају четврту генерацију учесника овог значајног програма за развој дечје публике.
Учешће на „Звездаришту“ је било прво фестивалско извођење представе „Вук који је испао из књиге“, која ће већ за седам дана бити изведена и на Педестим сусретима професионалних позоришта лутака Србије који се ове године одржавају у Суботици.

Ирина Сомборац

Представу „Вук који је испао из књиге“ је режирао Драгослав Тодоровић, а улоге тумаче: Младен Милојковић, Даворин Динић, Мирјана Ђорђевић, Срђан Миљковић, Тома Бибић, Марија Цветковић, Дејан Гоцић и Јелена Ђорђевић.

У име Позоришта лутака Ниш награду је преузела Ирина Сомборац која у овој представи потписује креацију лутака, сценографије и костима.