Слободно време

Девета недеља Малог Позоришта „Душко Радовић“ на интернету

И ове недеље је са Вама на интернету Мало Позориште „Душко Радовић“ које спрема чудесне позоришне представе, путовања кроз културну историју Европе, али и кроз музиком обогаћен свет некада веселих а некада тужних Андерсенових бајки.

Циркус Марио и Нета (фото: Мало позориште “Душко Радовић”)

Гледајте пажљиво: у овонедељној представи „Циркус Марио и Нета“ коју Вам доносимо на малим екранима у недељу у 12:00, у првом плану су циркуске тачке, акробације, плес по жици, састављање, растављање, жонглирање, а све то приказано кроз живописне лутке и неухватљиву чаролију луткарског позоришта. По речима ауторског тима представе, ова прича је о љубави, али и о шашавим уметницима, попут оних који су представу и направили. Текст потписује Милена Деполо, режију Драгослав Тодоровић, а тотал дизајн Ирина Сомборац. Спој три нивоа радње (представе унутар представе, трилера и једног љубавног троугла) у споју са глумачки беспрекорно вођеним луткама, дају резултат који не смете пропустити!

Пажљиво начуљите уши! У среду у 19:00, у оквиру емисије „Бајка у 7“, слушаћемо радио адаптацију бајке „Глупи Јаша“ из пера Ханса Кристијана Андерсена. Ова необична бајка говори о животу Јаше, најмање омиљеном од тројице синове једног остарелог штитоноше који упркос околностима успева да постане краљ. Уз ову аудио бајку долазиће и пропратни текст о писцу, композитору пажљиво одабране класичне музике коју користимо као подлогу, као и самој бајци, уз предлоге како да слушање бајке учините што занимљивијим и интерактивнијим. Бајке чита и оживљава глас глумице Владиславе Ђорђевић, а дизајн звука потписује Никола Радошевић.

И на крају – у петак у 17ч, кроз сторије на инстаграм страници Малог позоришта, придружите нам се на „Малом путовању кроз историју уметности“ – ваши коментари и реакције играју важну улогу у одвијању путовања кроз простор, али и кроз време! Путујемо у најразличитије земље и упознајемо велике уметнице и уметнике и њихово животно дело. Овога пута, причамо о чувеном шпанском сликару двадесетог века – Паблу Пикасу! Пикасо је најчувенији по својим познијим радовима, па смо одлучили да се позабавимо управо оним делом његовог опуса који често незаслужено остају у сенци. Више о Пикасовим сликама и животу сазнајте овог петка на инстаграм страници Малог позоришта! Ваши водичи на овом културном сафарију су Лили Перовић, званични водич музеја Лувр и Орсеј, и Ђорђе Косић, драмски писац и драматург.

Пратите наш програм, и чувајте и себе и друге – Мало позориште долази код Вас!

Емитовања на YТ каналу Малог позоришта “Душко Радовић”:
https://www.youtube.com/channel/UCHfWspwKENAJzLyJdaTB1jA