Слободно време

„Дивљи лабудови“ на репертоару Позоришта лутака

На репертоару Позоришта лутака ове седмице биће једна представа:

Дивљи лабудови (фото: Иван Николић)
Дивљи лабудови (фото: Иван Николић)
Четвртак, 8. октобар, 18.00, „Дивљи лабудови“

Безмерна љубав према браћи коју је окрутна маћеха претворила у лабудове, покреће њихову сестру Елизу на жртвовање. По савету добре старице, она плете кошуље од коприве за браћу како би се, кад их обуку, повратили у људски облик. Од те намере не одустаје ни онда кад је пакосник и сплеткарош са двора проглашава вештицом. Захваљујући овој Андерсеновој бајци дете ће лакше допрети до сазнања о правим вредностима у животу.

Представу је режирао Јарослав Антоњук, а улоге тумаче: Мирјана Ђорђевић, Младен Милојковић, Тома Бибић, Срђан Миљковић, Даворин Динић, Биљана Раденковић и Дејан Гоцић.

Дивљи лабудови (фото: Иван Николић)
Дивљи лабудови (фото: Иван Николић)

Недеља, 11. октобар

Због учешћа Позоришта лутака на Деветнаестом међународном фестивалу позоришта за дјецу у Бања Луци, у недељу 11. октобра неће бити представе на матичној сцени.

Организатор jeдног oд нajпрeстижниjих мeђунaрoдних фeстивaлa пoзoриштa зa дeцу на Балкану је Дjeчиje пoзoриштe Рeпубликe Српскe. У периоду oд 6. дo 12. oктoбрa бaњaлучка публика видеће нajсaврeмeниja луткaрскa oствaрeњa из Шпaниje, Чeшкe, Бугaрскe, Пoљскe, Србиje, Слoвeниje, Хрвaтскe и Босне и Херцеговине. Осам прeдстaвa ће бити извeдeнo уживo, a четири прojeктoвaнe нa Малој сцени.

Позориште лутака Ниш наступа последњег фестивалског дана, у понедељак 12. октобра са представом „Дивљи лабудови“.

Због непредвиђених околности дошло је до измене репертоара за четвртак 8. октобар. Уместо најављене представе „Дивљи лабудови“, на репертоару је представа „Црвенкапа на зрну грашка“. Представа почиње у 18.00 часова.
Црвенкапа на зрну грашка (фото: Позориште лутака)

Веома успешан спој прича о Црвенкапи и Принцези на зрну грашка. На изузетно луткарски начин, са само два глумца, направљена је представа која плени и одише пуном сценом.

Представу је режирала Мирослава Мима Јанковић, а улоге тумаче Станислава Јоковић и Даворин Динић

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com