Слободно време

Филм о позоришном стваралаштву деце из Бразила на Белдоксу 2019

Филм о позоришном стваралаштву деце из Бразила на Белдоксу 2019

Овогодишње, дванаесто издање Међународног фестивала документарног филма Белдокс, које се одржава од 8. до 15. маја у Београду у више биоскопских дворана, представиће више од 100 премијерних филмова из целог света, у 14 различитих селекција. Поред домаћег и такмичарског програма публика ће моћи да ужива и у музичким, биографским и уметничким документарцима, избору из савременог португалског документарног филма, као и у ретроспективама аутора Казуа Харе и Горана Девића. Такође, фестивал обухвата и посебну Тин селекцију посвећену ђацима основних и средњих школа, а поучни филмови посвећени младима налазе се и у оквиру других програма. Представљамо вам један такав филм из селекције Бризе.

Срећни принчеви

Срећни принчеви (Happy princes)
Панос Делигианис, Грчка, 2018, 82′
Фестивали Солун 2018, Осло 2018

У фавели у Рију позоришна уметност у потпуности мења сурову стварност групе деце.
Све од срца фавеле у Рију па до Кипа Исуса Искупитеља, позоришна уметност шири крила групе деце, пружајући им прилику за слободан лет над њиховим страховима, њиховим сновима и екстремним контрадикцијама њиховог родног града где пиштољи и бубњеви одјекују у истом махнитом ритму.

О редитељу: Панос Делигианис има иза себе преко 20 година прогресивног искуства у филмској продукцији, као редитељ и продуцент грчких и међународних продукција. Срећни принчеви је његов први дугометражни документарни филм, а потиче од његових личних веза с Бразилом, Рио де Жанеиром, светом фавела, мрачним и светлим страстима бразилске стварности.

Трејлер – филм Срећни принчеви: https://www.youtube.com/watch?v=TZ4-WLuLOnY&feature=youtu.be

Четвртак, 09. мај / 18.30 /Музеј Југословенске кинотеке – Косовска

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com