Слободно време

ГРАН ПРИ ПРЕДСТАВИ „СНЕЖНА КРАЉИЦА“

ГРАН ПРИ ПРЕДСТАВИ „СНЕЖНА КРАЉИЦА“ НА САРАЈЕВСКОМ ФЕСТИВАЛУ ДЈЕЧИЈЕ УМЈЕТНОСТИ

На синоћ завршеном Шестом фестивалу дјечије умјетности (ФЕДУ Сарајево 2020) представи „Снежна краљица“ Позоришта лутака Ниш додељена је награда за најбољу позоришну представу, Гран При „Планета театар“.

Жири је заседао у саставу: глумац Алдин Туцић, вокална солисткиња Негра Чичић и селеторка Индира Кучук-Соргуч. У званичном саопштењу истакнута је сјајна инсценација ове луткарске представе.

Подсећамо да се због актуелне пандемије Фестивал преселио из позоришних сала на интернет и да је у периоду од 3. до 7. маја у такмичарском програму приказано седам представа из региона.

Снежна краљица (фото: Позориште лутака)

Ауторски тим представе „Снежна краљица“: режија и сценографија Зоран Лозанчић и Јелена Ђорђевић, драматизација Радан Радовић, идејне скице Ерика Јановић, креација и израда лутака Душан Станковић и Драгана Ђурић, компјутерска анимација Александар Девић.
Улоге тумаче: Александра Павловић, Јелена Ђорђевић, Светлана Михајловић, Младен Милојковић, Урош Милојевић, Слободан Миљковић, Марија Цветковић и Татјана Миленковић.

Иначе реч је о фестивалу интернационалног карактера који негује ауторски израз за децу и младе, афирмише пред драмског и литерарно, ликовно и музичко стваралаштво и развија љубав према стваралаштву код најмлађе популације.

„Сви учесници су за нас победници јер раде чудесне ствари и преносе снагу умјетности на генерацију која расте“, реако је директор Фестивала Фахрудин Кучук додајући да сви ми заједно креирамо бољи свет и нудимо наду у живот без маски.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com