Слободно време

Изабрани млади таленти за синхронизацију анимираног филма „Роса и камена тролица“ у оквиру пројекта „Еуро Фест фор Кидс“

Ученици основних и средњих школа имали су јединствену прилику да завире у свет синхронизације анимираних филмова, а показали су и велики таленат и заинтересованост за свет „давања“ гласова ликовима у анимираним филмовима. Осим прилике да науче технике, изабрани ће током јануара 2024. директно учествовати и у самом процесу синхронизације.

Најталентованији ученици изабрани су из сва три града и они ће у даљој фази пројекта добити прилику да учествују у синхронизацији дугометражног анимираног филма „Роса и камена тролица“, данске редитељке Карле Нор Холмбак.

Весна Шашић Паштровић и Марко Марковић (фото: Марина Пешић)

Радионице „Како синхронизовати анимирани филм“ водили су искусни глумци и филмски професионалци Весна Шашић Паштровић и Марко Марковић, заједно с инжењером звука, Милетом Новковићем.

Синхронизовани филм „Роса и камена тролица“ премијерно ће бити приказан на фестивалу који ће се одржати од 6. до 9. фебруара 2024. године, а након тога ће бити и дистрибуиран у биоскопима, чланицама Мреже киноприказивача Србије (Serbian Cinemas Network).

„Еуро Фест фор Кидс“ ревија биће одржана симултано у Београду, Лесковцу и Горњем Милановцу уз присуство деце из свих градова (чланова пројекта). Ревију ће отворити носећи синхронизовани филм.

Радионица у Лесковцу – Весна Шашић Паштровић (фото: Никола Димитријевић)

Радионицу „Како синхронизовати анимирани филм“ у оквиру пројекта „Еуро Фест фор Кидс“ организује мрежа биоскопа коју чине Културни центар Горњи Милановац, Лесковачки културни центар и МТС Дворана, који су покренули пројекат подржан од стране Европских Кинематографа (Еуропа Цинемас) у оквиру програма “сарађивати на иновацијама”.

Пројекат је подржан од стране програма „Сарађивати на иновацијама “ (Collaborate to Innovate) удружења Европских Кинематографа – МЕДИА Креативна Европа.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com