Слободно време

Још нисмо пошли у Источно Сарајево, а добили смо награду!

Представом „Вук и седам јарића“ у недељу 24. септембра у 18.00 часова у Источном Сарајеву свечано ће бити отворен Двадесет четврти међународни фестивал професионалних луткарских позоришта за дјецу „Лут фест“.

У изјави за Новинску агенцију „Срна“ директор фестивала Витмир Митрић рекао је: „Савјет Фестивала ове године плакету `Златна анима – Радослав Лазић` додјељује Позоришту лутака Ниш за допринос развоју и афирмацији луткарске умјетности и традицији луткарства поводом јубилеја 65 година постојања, а биће уручена на свечаном отварању Фестивала, када ће ово позориште извести и представу „Вук и седам јарића“.

„Глумац, лутка и анимација“ мото је овогодишњег издања фестивала на коме ће током шест фестивалских дана своје представе извести тетари из Србије, Естоније, Француске, Израела, Федерације Босне и Херцеговине и Републике Српске.

Иначе, „Лут фест“ је једна од најзначајних позоришних манифестација и најстарији фестивал за децу у Републици Српској, који је град Источно Сарајево како истиче Митрић „поставио на мапу најзначајнијих градова свјетског луткарства“.

О фестивалским дешавањима више информација по његовом завршетку 29. септембра.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com