Слободно време

ЈУБИЛАРНО 250. ИЗВОЂЕЊЕ ПРЕДСТАВЕ „ТРИ ПРАСЕТА“ И РЕПЕРТОАР

ЈУБИЛАРНО 250. ИЗВОЂЕЊЕ ПРЕДСТАВЕ „ТРИ ПРАСЕТА“

У недељу 9. фебруара у 11.30 извешће се јубиларни 250. пут представа „Три прасета“. Прича о Муцку, Буцку, Гуцку и злом Вуку плени пажњу гледалаца већ 22 године, откако је 1998. године римејк ове представе поставио редитељ Зоран Лозанчић.

Три прасета (фото: Арт Ниш)

У монографији Позоришта лутака, аутор Слободан Крстић написао је: „Три прасета“ су високо естетизована представа, пре свега захваљујући јасном, прецизном, неконвенционалном редитељском рукопису, али исто тако и због сјајне сценографије, прекрасних лутака, костима, мудрих и распеваних сонгова и музике, која није потпора, већ неизоставни део представе.“

Сценографију је радио Ненад Живадиновић, лутке Борис Чершков, костиме Александар Павичевић, музику Боривоје Младеновић, а текстове соногова написао Божидар Миливојевић. Улоге тумаче Светлана Михајловић, Татјана Миленковић, Слободан Миљковић и од 2002. године Дејан Гоцић (прве четири године улогу Гуцка је играо Иван Ђорђевић).

Три прасета (фото: Арт Ниш)

Представа „Три прасета“ је на међународним и националним фестивалима освојила 6 награда, од чега две за сценографију, три глумачке и једну за специјалне ефекте. А рефрен из сонга о другарству, љубави и заједништву јунака ове представе, певале су и певаће још многе генерације:
„Један за све, за једног сви,
Такви смо ми – неуништиви.“

РЕПЕРТОАР ПОЗОРИШТА ЛУТАКА ОД 9. ДО 16. ФЕБРУАРА

НЕДЕЉА, 9. ФЕБРУАР
11.30 ТРИ ПРАСЕТА, слободна представа
Јубиларно 250. извођење

Три прасета (фото: Арт Ниш)

ЧЕТВРТАК, 13. ФЕБРУАР
18.00 ПИНОКИО, слободна представа

СУБОТА, 15. ФЕБРАУАР
ДРЖАВНИ ПРАЗНИК
Нема представе

НЕДЕЉА, 16. ФЕБРУАР
ДРЖАВНИ ПРАЗНИК
Нема представе

Позориште лутака задржава право измене репертоара

Comment here

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com