Слободно време

„КОСИЋ БОСИЋ“ И „МАЛА ПРИНЦЕЗА“ НА СЦЕНИ ПОЗОРИШТА ЛУТАКА

Позориштe лутака ће током ове седмице извести две представе на матичној сцени. У четвртак 9. децембра на репертоару је представа „Косић Босић“, док ће у недељу 12. децембра представа „Мала принцеза“ обележити и леп јубилеј – 150. извођење.

Косић Босић (фото: Позориште лутака)

Четвртак 9. децембар, 18.00
„Косић Босић“

Кратак садржај:

Комад намењен деци предшколског узраста. Прича о малом косу наивном попут детета кога вара лукави Лисац Лијан. Када му он поједе сва јаја из гнезда, не помажу му ни Бреза Брезица, ни Поток Поточић, нити Пољана. Сви се боје лисца и претварају да ништа не виде и не чују. У помоћ му прискаче једино Пас Срки. Надмудриће лукавог лисца који упада у сопствену замку и од кога остаје само кожа.

Представу је режирао Тодор Валов, а улоге тумаче: Александра Павловић, Марија Цветковић, Срђан Миљковић и Даворин Динић.

Мала принцеза (фото: Позориште лутака)

Недеља, 12. децембар, 11.30
„Малa принцеза“
Јубиларно 150. извођење

Кратак садржај

Представа „Мала принцеза“ у режији Александра Кањевца говори о уображеној принцези која дивно пева, њеним просцима, млинаревом сину и једном магарцу, о датим обећањима и ономе што она собом носе. Темељи се на глумачкој и аниматорској вештини. Одликује се живом и допадљивом музиком као и динамичном и лепршавом игром.

Улоге тумаче: Марија Цветковић, Станислава Јоковић, Даворин Динић и Срђан Миљковић.