Слободно време

„КОСИЋ БОСИЋ“ И „ТРИ ПРАСЕТА“ НА РЕПЕРТОАРУ ПОЗОРИШТА ЛУТАКА

На репертоару Позоришта лутака ове седмице биће две представе:

Четвртак 1. април, 18.00, „Косић Босић“
Косић Босић (фото: Позориште лутака)

Кратак садржај

Комад намењен деци предшколског узраста. Прича о малом косу наивном попут детета кога вара лукави Лисац Лијан. Када му он поједе сва јаја из гнезда, не помажу му ни Бреза Брезица, ни Поток Поточић, нити Пољана. Сви се боје лисца и претварају да ништа не виде и не чују. У помоћ му прискаче једино Пас Срки. Надмудриће лукавог лисца који упада у сопствену замку и од кога остаје само кожа.

Представу је режирао Тодор Валов, а улоге тумаче: Александра Павловић, Марија Цветковић, Срђан Миљковић и Даворин Динић.

Недеља, 4. април, 11.30, „Три прасета“
Три прасета (фото: архива Позоришта лутака Ниш)

Mодерна прича о другарству, љубави и заједништву. Три прасета – Буцко, Муцко и Гуцко живе безбрижно не слутећи да им се може догодити било какво зло. Цветна ливада је њихово омиљено место за игру. Међутим, на три “добра залогаја“ око баца злоћудни и прождрљиви вук. Али три прасета су успела да се спасу. У намери да доскоче вуку, одлучују да свако од њих сагради своју кућицу. Једно прасе је направило кућицу од сламе, друго од прућа, а треће од цигала. Две кућице, од сламе и прућа, вук је успео да поново поруши. Али трећа се показала као превелики залогај чак и за тако опасног “створа“ као што је вук. Дошао је крај сталном бежању. Срећни и безбрижни, али много опрезнији, прасићи настављају да живе у слози.

Улоге тумаче: Светлана Михајловић, Татјана Миленковић, Дејан Гоцић и Слободан Миљковић.

Представе се одржавају уз поштовање свих епидемиолошких мера.