Слободно време

Мало позориште „Душко Радовић“ и ове недеље са вама на интернету

У среду, 15. априла у 19 часова (реприза у суботу у 19) у оквиру наше емисије „Бајка у 7“, поново ћете имати прилику да са својим најмлађима чујете нову аудио бајку. Ове недеље на програму је „Палчица“ Ханса Кристијана Андерсена, која прати узбудљиви живот девојчице величине палца која у сусрету са разним животињама упада у бројне невоље из којих успева да се извуче својом добротом и поштењем. Уз сваку бајку, долазиће и пропратни текст о писцу, композитору музике, као и самој бајци, уз предлоге како да слушање бајке учините што занимљивијим и интерактивнијим, како за вашу децу, тако и за вас. Бајке чита и оживљава добро познати глас Владиславе Ђорђевић (синхронизација насловног јунака анимиране серије „Сунђер Боб Коцкалоне“, затим „Рен и Стимпи“, „Пингвини са Мадагаскара“…), а дизајн звука потписује Павле Гајић.

У петак, 17. априла у 17 часова, на нашој инстаграм страници, придружите нам се на „Малом путовању кроз историју уметности“ – ваши коментари и утисци играју важну улогу у одвијању путовања! Сваке радне недеље обрађиваће се тема другог уметника, односно уметнице, и једног њиховог уметничког дела, уз посебан осврт на историјски контекст и причу која прати то дело – наравно, у формату блиском и разумљивом најмлађима. Наша стручна сарадница је Лили Перовић, званични водич музеја Лувр и Орсеј. На одабир уметника и дела сваке недеље утицаће остатак програма Малог позоришта за ту недељу, тако да се он међусобно прожима и допуњује. До сада смо путовали кроз живот и дело Виже Лебрен и Жак Луј Давида. У трећој епизоди „Малог путовања кроз историју уметности“, истраживаћемо живот и дело Марка Шагала, са посебним освртом на његове илустрације „Лафонтенових басни“. Шагалове живе боје и експресивни цртежи блиски дечијим цртежима одличан су начин за увођење деце у свет модерне уметности.

Аска и вук (фото: Н. Кукољ)

У недељу 19. априла у 12 часова, позориште долази код вас са представом „Аска и вук“, по чувеном делу нашег нобеловца Иве Андрића, у режији и драмској адаптацији Татјане Пипер Станковић. „Аска и вук“ је прича о насиљу и како то насиље зауставити, са новом визуром на Андрићеву приповетку, где се радња са зелених пашњака премешта у простор школе – уз помоћ луткарства, музике, покрета и слике, тема насиља се истражује од школског дворишта где безазлено насиље почиње, па све до учионице, где се тражи (и напослетку проналази) решење.

Аска и вук (фото: Н. Кукољ)

Останите код куће, чувајте себе и друге – Мало позориште долази код Вас!

Емитовања на YТ каналу Малог позоришта „Душко Радовић“:
https://www.youtube.com/channel/UCHfWspwKENAJzLyJdaTB1jA
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com