Слободно време

МАЛО ПОЗОРИШТЕ „ДУШКО РАДОВИЋ“ ОРГАНИЗУЈЕ АУДИЦИЈУ ЗА УЛОГУ КИНЕСКОГ ПРИНЦА ЏОЈА

Мало позориште „Душко Радовић“ ће у уторак 19. јануара у 11 сати одржати аудицију за улогу Кинеског принца (Џоја) у представи „Украдени принц и изгубљена принцеза“. На аудицију се позивају глумци као и студенти глуме, од 18 до 24 године старости, а пожељне вештине су сценски покрет, борилачке вештине као и друге форме источњачких вештина и осећај за ритам.

Представа „Дечак са кофером“, Мало позориште „Душко Радовић“ (фото: Белкиша Абдуловић)

За потребе аудиције потребно је припремити једну музичку нумеру и део текста из представе који можете преузети на сајту позоришта (http://www.malopozoriste.co.rs/sites/default/files/ukradeni_princ_-_dzoj.pdf)

Представа „Дечак са кофером“, Мало позориште „Душко Радовић“ (фото: Белкиша Абдуловић)

„Украдени принц“ и „Изгубљена принцеза“ су две једночинке аутора Ден Тотера (1894 – 1976), америчког писцa, сценаристе и драмског писаца. Написане тридесетих година XX века до данас не силазе са позорнице и најчешће се изводе као два чина позоришне представе за децу. У Београду, у позоришту „Бошко Буха“ овај комад је шездесетих година у режији Србољуба Лулета Станковића изведен 548 пута.

Представу режира Бранисалава Стефановић, редовни професор на Факултету драмских уметности у Београду. Пробе представе почеће 25. јануара, док је премијера планирана за март 2021. године.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com