Слободно време

Мало позориште на YouTube каналу

Мало позориште „Душко Радовић“ прилаже свој мали допринос у току ових немирних времена, па свој рад пребацује – у дигитални простор! Од сада ће се сваке недеље, у три термина, одржавати посебан радиофонски, позоришни, и радионичарски програм, све путем интернета, на YouTube каналу Малог Позоришта.

Страшне приче браће Грим (фото: Ђорђе Томић ФотоИмагес)

Сваке среде у 20 часова (реприза суботом у 20 часова) моћи ћете да слушате емисију „Бајка у 8“, која ће сваке недеље доносити нову бајку за слушање. Бајке чита и оживљава добро познати глас Владиславе Ђорђевић (синхронизација насловног јунака анимиране серије „Сунђер Боб Коцкалоне“, затим „Рен и Стимпи“, „Пингвини са Мадагаскара“…).

У среду, 25. марта, моћи ћете од 20 сати да чујете бајку „Дивљи лабудови“ Ханса Кристијана Андерсена. Уз сваку бајку, долазиће и пропратни текст о писцу, композитору, као и самој бајци, уз предлоге како да слушање бајке учините што занимљивијим и интерактивнијим, како за вашу децу, тако и за вас.

Страшне приче браће Грим (фото: Ђорђе Томић ФотоИмагес)

Затим, сваког петка у 17 часова, емитоваћемо видео емисију/радионицу „Направи с Мином“. Заједно са Мином Миладиновић, имаћете прилику да са својом децом направите фигурице од материјала који има свако домаћинство – папира! Уз Мину, која стоји иза бренда „Коко Даш“, бројних позоришних сценографија и креација које красе градски простор, деца ће имати прилику да гледају видео радионицу оригамија, јапанске вештине прављења фигурица од папира. У формату који охрабрује не само гледање, већ и опробавање у уметности оригамија, „Направи с Мином“ је одлична прилика да се кроз активни одмор и заједничко истраживање зближите са својом децом.

И, на крају, сваке недеље у 12 часова, за промену, ви не морате у позориште, већ оно долази код вас. Мало позориште „Душко Радовић“ емитоваће сваке недеље снимак једне позоришне представе, са садашњег или некадашњег репертоара. Ове недеље, 29. марта у подне можете да уживате уз „Страшне приче браће Грим“, у режији Мика Гордона, за препоручени узраст од 5 до 10 година.

Емитовања на YТ каналу Малог позоришта „Душко Радовић“:
https://www.youtube.com/channel/UCHfWspwKENAJzLyJdaTB1jA