Слободно време

НА ОНЛАЈН РЕПЕРТОАРУ ОВЕ НЕДЕЉЕ „ПРИЧА О ПРИНЦУ ЈЕДИНЦУ“ И „ЗЛАТОКОСА“

Позориште лутака наставља да приказује своје представе на Јутјуб каналу. Достављамо онлајн репертоар за ову седмицу.

Прича о принцу јединцу (фото: Позориште лутака)
Четвртак, 4. јун, „Прича о принцу јединцу“

Био једном један цар и имао три сина… Свака друга бајка почиње управо овако, али цар из ове приче има само једног сина и он, да би доказао храброст и одлучност, мора да донесе у двор алину главу. Креће у потрагу за њом. Стиже до Давне шуме и сусреће царевог ризничара који покушава да га отрује, мачку, пса, добру вилу, патуљка, доброг дива, а потом и алу. Тврдоглава, али добра, ала помаже принцу да оствари своје планове, па се сви, срећни, враћају на двор.

Ауторски тим: текст Бранко Стевановић, адаптација, режија, лектор Лилијана Арсенов Ивановић, идејно решење сценографије и костима Ивана Савић, музика и сонгови Коста Павловић, сценски покрет и кореографија Младен Милојковић, графички дизајн и фотографије Петра Јоцић.

Улоге тумаче: Мирјана Ђорђевић, Тома Бибић, Дејан Гоцић, Станислава Јоковић, Срђан Миљковић, Милош Цветковић, Даворин Динић, Јелена Ђорђевић и Марија Цветковић.

Златокоса (фото: Позориште лутака)
Недеља, 7. јун, „Златокоса“

Прича о девојци која је одмалена заробљена у високој кули зле чаробнице у коју се може ући само кроз један малени прозор на самом врху. Једнога дана, док је принц јахао шумом, зачуо је предиван женски глас. Пратећи га, стигао је до куле. Када се уз мало лукавства попео до прозора, угледао је прелепу девојку дуге, златне косе. Након низа комичних и нежних момената, међу њима се родила љубав. Да ли ће она победити и да ли је жеља за слободом толико јака да надвлада и највеће препреке?

Дивна и дирљива бајка браће Грим говори о одрастању, жељи за слободом, упознавању света и љубави. Сликовита, духовита, полетна луткарска игра подсећа децу на основне људске вредности и уједно пружа бескрајну радост позоришног доживљаја.

Ауторски тим: по мотивима бајке браће Грим, драматизација, адаптација текста, текст и режија Јелена Ђорђевић, сценографија Нађа Ковачовска, идејно решење и израда лутака Дарко Ковачовски, музика Владимир Курћубић и Душан Андријашевић, фотографије Вања Стојановић.

Улоге тумаче: Даворин Динић, Наташа Ристић, Јелена Ђорђевић и Младен Милојковић.

Линкови ће бити објављени на фб страни Позоришта лутака.