Слободно време

НА ОНЛАЈН РЕПЕРТОАРУ ОВЕ НЕДЕЉЕ

НА ОНЛАЈН РЕПЕРТОАРУ ОВЕ НЕДЕЉЕ „РУЖНО ПАЧЕ“ И „ЦРВЕНКАПА У НЕБАЈЦИ“

Позориште лутака наставља да приказује своје представе на Јутјуб каналу. Достављамо онлајн репертоар за ову семицу.

Четвртак, 14. мај, „Ружно паче“

У кући мама Пате и тате Патка ишчекује се радостан догађај. Једно за другим на свет долазе три слатка пачета. Са закашњењем долази и помало чудно паче, које је само мајци лепо. Чудно паче не прихватају ни отац Патак, ни браћа, а комшинице Коке сплеткаре и оговарају по комшилику. Потиштено и одбачено од свих оно креће у свет. Борећи се са многим неправдама прераста у прелепог лабуда, показујући да је вредно живети.

Ово је поучна прича о људима који иду испред свог времена и друштва које не може да их схвати и прихвати. Весели и шаролики костими, лутке и маске, представљају прекрасан амбијент за сценску игру.

Ружно паче (фото: Позориште лутака)

Ауторски тим: по мотивима Х.К.Андерсена текст Наташа Илић, адаптација, режија, текст сонгова Биљана Вујовић, идејно решење сценографије, лутака и маски Стефанка Кјувлијева, израда сценографије, лутака и маски Стефанка Кјувлијева са сарадницима из Софије, музика Милош Вукотић, сценски покрет Дамјан Кецојвић, сликарски радови Драгана Ерчевић, лектор Наташа Илић.

Улоге тумаче: Даворин Динић, Биљана Раденковић, Дејан Гоцић, Срђан Миљковић, Татјана Миленковић, Марија Цветковић, Наташа Ристић, Станислава Јоковић и Александра Павловић (на снимку Живкица Ракић и Татјана Цветковић које су раније играле у представи).

Недеља, 17. мај, „Црвенкапа у небајци“

Црвекапа је из света бајке и маште сишла у реалан свет и живот, у село Петловача, да би осетила како тече живот у једној, за њу, посве новој средини. У томе јој помаже Кукула Бане, зец чаробњак, који јој својим чаролијама омогућава да ссзна много тога из живота деце и сељака у Петловачи, али и да се поново врати у свој бајковити свет на путу до омиљене бајке.

Црвенкапа у небајци (фото: Позориште лутака)

Ауторски тим: текст Соња Богдановић, режија Татјана Цветковић, костими и сценографија Благовеста Василева, музика и сонгови Горица Поповић, кореографија Татјана Бошковић.

Улоге тумаче: Марија Цветковић, Дејан Гоцић, Срђан Миљковић, Мирјана Ђорђевић, Миљана Манчић, Светлана Михајловић, Биљана Раденковић, Ненад Илић и Драган Тричковић.

Линкови ће бити објављени на фб страни Позоришта лутака.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com