Слободно време

НА РЕПЕРТОАРУ ОВЕ НЕДЕЉЕ „БИЛА ЈЕДНОМ ЈЕДНА ЗИМА“ И „МОГЛИ“

Позориште лутака током ванредног стања приказује своје представе на Јутјуб каналу. Достављамо репертоар за ову семицу.

Била једном једна зима (фото: Позориште лутака)
Четвртак, 16. април, 18.00, представа „Била једном једна зима“

Мјузикл “Била једном једна зима” је прво изведен у оквиру новогодишњег програма, а потом због великог интересовања публике прилагођен и редовном репертоару. То је прича о далекој, распеваној и залеђеној шуми и њеним јунацима, Ћири, Вулету, Лији Мудролији, Зеки и Меди Елвису.
Чланови глумачког ансамбла Наташа Ристић, Даворин Динић, Срђан Миљковић, Тома Бибић, Марија Цветковић и Дејан Гоцић су поред глумачких исказали и своје друге таленте, јер свако од њих потписује и неке од елемената поставке представе: драматизацију и адаптацију текста, режију, текстове сонгова, избор музике, музичку обраду, корепетицију, костиме, сценографију, дизајн плаката и програма. Њима су се придружили Злата Хоџић као кореограф, Чарни Ђерић који је био задужен за сценски покрет и Гордана Стаменковић као асистент костимографа.

Могли (фото: Позориште лутака)
Недеља, 19. април, 11.30, представа „Могли“

Добро позната прича у којој се истражује осећај и потреба припадности групи и месту.
Могли је дечак који живи у џунгли међу животињама и према њиховим законима. Иако га већина прихвата, он зна да заправо не припада њиховој животињској заједници. Али и понашање људи га изненађује. Било му је потребно много храбрости, унутрашњег напора и љубави да би открио где заиста припада.
Представу је режирао Боњо Лунгов, а улоге тумаче: Срђан Миљковић, Даворин Динић, Биљана Раденковић, Дејан Гоцић, Марија Цветковић, Наташа Ристић, Мирјана Ђорђевић, Станислава Јоковић и Тома Бибић.

Линкови ће бити објављени на фб страни Позоришта лутака.