Слободно време

НА РЕПЕРТОАРУ ОВЕ НЕДЕЉЕ „ПАТКИЦА ЖУТКИЦА“ , „ЧАРОБЊАК ИЗ ОЗА“ И „ТРИ ПРАСЕТА“

Активности Позоришта лутака у јуну:

  • Наставља са емитовање представа на Јутјуб каналу у уобичајеним терминима, четвртком у 18.00 часова и недељом у 11.30;
  • У сарадњи са ГО Медијана у парку Светог Саве биће изведене три представе, 17, 25. и 27. јуна;
  • Позориште лутака ће 23. јуна обележити Дан позоришта и прославити свој 62. рођендан програмом који ће се одржати на платоу испред позоришта.

У току свих извођења на отвореном биће праћене прописане мере које се тичу одстојања, како би се омогућила безбедност публике и уметника.
У случају временских непогода извођења представа ће бити одложена, а нови термини благовремено објављени.
Сви програми на отвореном су бесплатни.

ПРЕДСТАВА НА ОТВОРЕНОМ
Паткица Жуткица (фото: Вања Кесер)
Парк Светог Саве, среда, 17. јун, 19.00 часова
Паткица Жуткица

Представа „Паткица Жуткица“ настала је по мотивима приче „Гушче“ Нине Гернет и намењена је најмлађој публици. На занимљив начин спаја позоришну игру са образовно-васпитним елементима и самим тим је одличан избор за први сусрет деце са позориштем. Представа им омогућава са додатно, активно учествују у њој и на тај начин код њих развија осећај за праведност, пријатељство, саосећајност и подстиче их да буду храбри, сложни и јаки.
Ауторски тим: По мотивима приче „Гушче“ Нине Гернет, режија и костимографија Дејан Гоцић, адаптација и кореографја Тома Бибић, сценографија Драгана Ђурић, креатор лутака Душан Шуклетовић, композитор Оливер Катић, музички аранжмани: Оливер Катић, Дејан Илић Идекиус, музичка продукција Дејан Илић Идекиус – Студио „By Heart“ Ниш, аутор текста сонгова Светлана Михајловић, видео анимација Емил Кесер, дизајн светла Александар Арсенијевић, асистент светла Милош Мишић, идејно решење плаката Ненад Живадиновић.
Улоге тумаче: Јелена Ђорђевић, Тома Бибић, Дејан Гоцић.

Због неповољне временске прогнозе и могућих падавина у поподневним сатима (17.06.2020.), данашње извођење представе “Паткица Жуткица” у парку Светог Саве се одлаже. Нови термин извођења ће бити накнадно објављен.

ОНЛАЈН РЕПЕРТОАР
Чаробњак из Оза (фото: Позориште лутака)
Јутјуб канал, четвртак, 18. јун, 18.00 часова
Чаробњак из Оза

Једна од најомиљенијих и најигранијих прича за децу са главним ликом – девојчицом Дороти. У својим сновима и маштаријама Дороти са верном дружином, Страшилом, Лименим дрвосечом и Плашљивим лавом креће пут Смарагдног града у потрази за чаробњаком из Оза, који треба сваком понешто да дарује: повратак у земљу, памет, срце, храброст. Представу краси изузетна визуелност, јер је уз помоћ сценографије представа добила на лепоти, колоритости и бајковитости. Лутке делују божанствено и слика су сваког лика и карактера.
По тексту Френка Баума, адаптација и режија Зоран Лозанчић, сценографија Драгана Ђуриђ и Зоран Лозанчић, лутке Иванка Гетова, костим Борис Чершков, музика Горан Шепа и Бранислав Божиновић, текст сонгова Светлана Михајловић.
Улоге тумаче: Светлана Михајловић, Дејан Гоцић, Слободан Миљковић, Драган Тричковић, Биљана Раденковић, Даворин Динић и Марија Цветковић.

Три прасета (фото: Арт Ниш)
Три прасета
Јутјуб канал, недеља, 21. јун, 11.30

Прича о другарству, љубави и заједништву. Три прасета, Буцко, Муцко и Гуцко живе безбрижно не слутећи да им се може догодити било какво зло. Цветна ливада је њихово омиљено место за игру. Међутим, на три “добра залогаја“ око баца злоћудни и прождрљиви вук. У намери да доскоче вуку, одлучују да свако од њих сагради своју кућицу. Једно прасе је направило кућицу од сламе, друго од прућа, а треће од цигала. Две кућице, од сламе и прућа, вук је успе да поново поруши. Али трећа се показала као превелики залогај чак и за тако опасног “створа“ као што је вук. Дошао је крај сталном бежању. Срећни и безбрижни, али много опрезнији, прасићи настављају да живе у слози.
Ауторски тим: По мотивима бајке Х.К. Андерсена, режија Зоран Лозанчић, сценографија Ненад Живадиновић, лутке Борис Чершков, костим Александар Павличевић, музика Боривоје Младеновић.
Улоге тумаче: Светлана Михајловић, Татјана Миленковић, Дејан Гоцић и Слободан Миљковић.