Слободно време

Награда за анимацију Даворину Динићу

Награда за анимацију Даворину Динићу

Даворин Динић

На јубиларном двадесетом „Лут фесту“, Међународном фестивалу професионалних луткарских позоришта за дјецу који се одржава у Источном Сарајеву, глумцу Даворину Динићу додељена је награда за анимацију за плес Шеика у представи „Мала принцеза“ са којом је Позориште лутака Ниш учествовало на фестивалу.

Стручни жири је заседао у саставу: Наумов Николај Петрович из Русије, Боњо Лунгов из Бугарске и Предраг Бјелошевић из Републике Српске.

Мото овогодишњег фестивала “Анима у срцу” слави љубав и велича луткарство, порука је директора Фестивала Витомира Митрића.

У такмичарском делу програма учествовало је 15 представа из Италије, Аустрије, Естоније, Белгије, Хрватске, Бугарске, Шпаније, Србије, Федерације Босне и Херцеговине и Републике Српске.

У оквиру пратећег програма фестивала одржан је луткарски карневал, већи број луткарских радионица и промоција књига. У циљу децентрализације културе и уметности представе су изведене у 10 градова и општина Републике Српске и Босне и Херцеговине.

Представу „Мала принцеза“ режирао је Александар Кањевац, а на фестивалу су наступали Марија Цветковић, Даворин Динић, Срђан Миљковић и Јелена Ђорђевић уместо Станиславе Јоковић која иначе игра у овој представи.

Гран при фестивала припао је Позоришту лутака из Мостара за представу „Прича о изгбљеном времену“.

РЕПЕРТОАР ПОЗОРИШТА ЛУТАКА ОД 19. ДО 26. МАЈА

НЕДЕЉА, 19. МАЈ
11.30 АЛИСА У ЗЕМЉИ ЧУДА, слободна представа

СРЕДА, 22. МАЈ
11.00 ВУК КОЈИ ЈЕ ИСПАО ИЗ КЊИГЕ, организована представа

ЧЕТВРТАК, 23. МАЈ
10.00 ЗЛАТОКОСА, организована представа
18.00 ЗЛАТОКОСА, слободна представа
ЈУБИЛАРНО ПРЕДЕСТО ИЗВОЂЕЊЕ

ПЕТАК, 24. МАЈ
10.00 ЗЛАТОКОСА, организована представа

НЕДЕЉА, 26. МАЈ
11.30 ТРИ ПРАСЕТА, слободна представа

Позориште лутака задржава право измене репертоара

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com