Слободно време

Недељни репертоар Дечије сцене Академије 28

Колико год невероватно звучало, децембар нам је пред вратима! Викенд пред нама испуњен је преееелепим програмима за децу, позоришне представе рађене на темељу најлепших бајки света испуниће нашу сцену!

Ближи нам се и новогодишња представа „Деда Мразове чаробне санке“ на Дечијој сцени Академије 28, 21. децембра у 18:30ч! Продукција и Академија 28 доводе Деда Мраза лично! Само ако сте били добри цеееле године….

Субота, 30. новембар у 17ч
ИВИЦА И МАРИЦА

Представа „Ивица и Марица“ настала је на подлози истоимене популарне приче Браће Грим, али је текст адаптиран тако да је пријемчив и деци предшколског узраста, јер се на шаљив и маштовит начин дочарава прича, а да притом нико не бива уплашен – нарочито не најмлађи гледаоци. Ивица и Марица без страха и из дечије радозналости улазе у авантуру и тако одлазе дубље у шуму где наилазе на чоколадну кућу. Мирис слаткиша их увлачи у вештичију замку, али две паметне дечје главице успевају да надмудре помало заборавну бакицу.
Кроз интерактивну глумачку игру, деца постају активни учесници позоришног чина што само извођење чини још узбудљивијим за малишане. Свакако нам је циљ, да деци, поред игре и квалитетне забаве, пружимо и нека нова сазнања: шта значи лаж а шта истина, како да се изборе са искушењима, непријатним животним ситуацијама и да напослетку схвате да су у животу најважнији љубав, пријатељство, истина и поштење. Неизоставни део представе је, наравно, музика, тако да ће деца, уз духовити текст, моћи да се забаве и уз препознатљиве песмице.

Трајање: 45 мин;
Препоручен узраст: 3 – 9;

ИГРАЈУ:
Дејан Стојаковић (Ивица)
Златија Ивановић (Марица)
Соња Кнежевић (Вештица)

ТЕКСТ И РЕЖИЈА:
Соња Кнежевић

КОСТИМ И СЦЕНОГРАФИЈА:
Тања Жиропађа

Ивица и Марица (фото: Академија 28)

Недеља, 01. децембар у 12ч
ПИНОКИО

Прича прати авантуре једног дрвеног лутка који, од комада дрвета које се смеје и плаче, прво постаје живи лутак, а затим и дечак. У причи мали Пинокио, кроз разна животна искушења, учи разлику између добра и зла. Учи како брза храна и турбо фолк музика нису добри за њега, да није битно колико пратилаца имаш на инстаграму да би био добар друг и дечак… Наравно, у помоћ му долази и животињски свет. Представа „Пинокио“ је контакт представа едукативног карактера, прожета сонговима и игром.

Трајање: 50 мин.
Препоручен узраст: 3 – 9 год.

Играју:
Теодора Новаковић
Анђела Поповић
Саша Ђурашевић
Семир Гицић

Режија:
Семир Гицић

Пинокио (фото: Академија 28)

РЕПЕРТОАР ЗА НОВЕМБАР И ДЕЦЕМБАР ДЕЧИЈЕ СЦЕНА АКАДЕМИЈЕ 28!

ДЕЧИЈА СЦЕНА АКАДЕМИЈЕ 28!

АКАДЕМИЈА 28
НЕМАЊИНА 28
@scena_za_decu_akademije_28
FB: Dečija scena Akademije 28
Tel: 011/3621/787

*Карту морају имати и деца и родитељи, осим деце до 3 година која не плаћају карту.

Субота, 21. децембар у 18:30 ч
ДЕДА МРАЗОВЕ ЧАРОБНЕ САНКЕ

​Добро дошли на Дечију сцену Академије 28!