Слободно време

Недељни репертоар Дечије сцене Академије 28

Нове представе на сцени Академије 28 сваког викенда!
Доведите своје малишане да чују и виде најлепше приче за децу, пуне едукативних, забавних и шароликих садржаја!

КЊИГА О ЏУНГЛИ
Субота, 25. јануар у 17ч

Ово је прича о дечаку Моглију кога је, као бебу, једног дана пантерка Багира пронашла напуштеног у џунли. Багира одлучи да дечака однесе вучици која је имала младуче. Могли је одрастао сањима и постао равноправни део џунгле.
Међутим, једнога дана у џунглу се вратио тигар Шир Кан који је био превелика опасност за малог дечака. И тако Багира реши да врати дечака у људско село, не би ли га спасила од канџи Шир Кана…

Препоручен узраст: 3-12
Трајање: 50 мин.
Играју:
Катарина Орешан
Петар Кокиновић
Предраг Грујић
Марија Пантин
Бојан Симић

РОБИН ХУД
Недеља, 26. јануар у 12ч

Легендарну шуму Шервуда прославио је само један јунак – неустрашиви Робин Худ. Иако је Робин Худ прича о одметнику, који живи у шуми јер је утекао од закона, ово је у ствари прастара, увек актуелна тема о борби између добра и зла. На једној страни имамо похлепног и злог принца Џона, а на другој јунака који се одриче свог сталежа зарад борбе за истину и правду и живота у чистој и нетакнутој природи.
Робин узима од богатих и даје сиромашнима, бори се за правду и једнакост за све, али и за очување природе. Зли принц Џон, осим што пљачка сиромашне, жели да посече све шуме, а Робин је свестан колико је суживот са природом важан за све нас. Кроз причу о борби добра и зла, провлачи се и прича о правој љубави која увек надвлада све препреке. Прича је испричана тако да је деца и данас разумеју и подсете се правих вредности.

Продукција: Позоришна трупа У.Р.А.
Трајање: 50 мин.
Препоручен узраст: 3-12
Играју:
Предраг Котур (Робин Худ)
Александар Јовановић (Мали Џон)
Предраг Васић (Принц Џон)
Маја Ранђић (Маријана)
Милена Ђорђевић (Шефица од Нотингема)
Текст и режија: Милена Ђорђевић
Сценографија и костим: Лејла Вујовић

ЦЕЦА ПЕРЕЦА И МУДРИ ПОСЛАСТИЧАР ПЕЦА
Недеља, 26. јануар у 16ч

Цеца Переца и њена сестра Цврчка држе посластичарницу и праве најлепше колаче и торте. Уживају у спремању и увек их зачине са мало магије. Међутим, у граду постоји још једна посластичарница чија је власница Мармелада. Она покушава на разне начине да им упропасти колаче и да уништи њихову посластичарницу. У град стиже и мудри посластичар Пеца да поклони свој тајни рецепт стар сто педесет хиљада година и новчану награду посластичарници која прави лепше и интересантније колаче. Мармелада покушава да украде тајни рецепт, а затим у Цецину торту убацује бибер, киселе краставчиће и со, надајући се да ће освојити новчану награду и постати најбогатија и најславнија.
Кроз даљи ток представе, она схвата да новац није најважнији, да су од њега много важнији пријатељство, љубав и доброта. У представи има музике коју изводе глумци, актери представе.

ИГРАЈУ:
Даница Радуловић
Јелена Кркић
Ђурђа Павловић
Андрија Ковач
МУЗИКА И ТОН: Саша Вукић
КОСТИМ: Маја Станковић
СЦЕНИОГРАФИЈА: Љиљана Николић
Продукција: Позориштанце Јеленица и Удружење КОВАЧ АРТ

ДЕЧИЈА СЦЕНА АКАДЕМИЈЕ 28

РАДНО ВРЕМЕ БЛАГАЈНЕ: Од 12ч до 20ч сваког радног дана и викендима сат времена пре представе.
Карте није могуће резервисати, осим ако није у питању групна посета.
Деца до 3 године не плаћају карту!

РЕПЕРТОАР

ДОБРО ДОШЛИ НА ДЕЧИЈУ СЦЕНУ АКАДЕМИЈЕ 28!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com