Слободно време

Недељни репертоар Сцене за децу Академије 28

Дечији репертоар у Академији 28!
Забавите и едукујте своје малишане уз најлепше представе!

ИВИЦА И МАРИЦА
Субота, 07. март у 17ч

Представа „Ивица и Марица“ настала је на подлози истоимене популарне приче Браће Грим, али је текст адаптиран тако да је пријемчив и деци предшколског узраста, јер се на шаљив и маштовит начин дочарава прича, а да притом нико не бива уплашен – нарочито не најмлађи гледаоци. Ивица и Марица без страха и из дечије радозналости улазе у авантуру и тако одлазе дубље у шуму где наилазе на чоколадну кућу. Мирис слаткиша их увлачи у вештичију замку, али две паметнe дечје главице успевају да надмудре помало заборавну бакицу.
Кроз интерактивну глумачку игру деца постају активни учесници позоришног чина што само извођење чини још узбудљивијим за малишане. Свакако нам је циљ, да деци, поред игре и квалитетне забаве, пружимо и нека нова сазнања: шта значи лаж а шта истина, како да се изборе са искушењима, непријатним животним ситуацијама и да напослетку схвате да су у животу најважнији љубав, пријатељство, истина и поштење. Неизоставни део представе је, наравно, музика, тако да ће деца, уз духовити текст, моћи да се забаве и уз препознатљиве песмице.
Препоручен узраст: 3-9
Трајање: 45 мин.

Играју:

Дејан Стојаковић (Ивица)
Златија Ивановић (Марица)
Соња Кнежевић (Вештица)

Текст и режија: Соња Кнежевић
Костим и сценографија: Тања Жиропађа

Ивица и Марица (фото: Академија 28)

ПОТРАГА ЗА КРИЛИМА
Недеља, 08. март у 12ч

Девојчица Мила стално тражи од оца скупе играчке. Отац због недостатка времена испуњава сваки њен прохтев. Све док Мила једног дана не дође са идејом да су јој потребна крила! Tако нешто се не може купитити новцем. Тада тата креће на пут у нади да ће испунити Милину жељу, a на том путу среће мудрог патуљка и путујућег глумца који ће му помоћи да одгонетне шта су заправо крила.

Срећу не купују скупе играчке, већ креативна И маштовита игра.Играти се можемо са обичом штипаљком или дрвцетом лепше него са најскупљом играчком, потебно је само мало маште. У представи можете чути оригиналне сонгове које певају глумци ове представе.

Зашто баш ова представа? Потрага за крилима је заправо потрага за маштом која је, сложићете се, битан фактор у дечијем одрастању.

Препоручен узраст: 3-9
Трајање: 45 мин.

ДЕЧИЈА СЦЕНА АКАДЕМИЈЕ 28

РАДНО ВРЕМЕ БЛАГАЈНЕ: Од 12ч до 20ч сваког радног дана и викендима сат времена пре представе.
Карте није могуће резервисати, осим ако није у питању групна посета.
Деца до 3 године не плаћају карту!

РЕПЕРТОАР

ДОБРО ДОШЛИ НА ДЕЧИЈУ СЦЕНУ АКАДЕМИЈЕ 28!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com