Слободно време

НОВА ПОЗОРИШНА СЕЗОНА У МАЛОМ ПОЗОРИШТУ „ДУШКО РАДОВИЋ“

Мало позориште „Душко Радовић“ прву представу у новој сезони извешће 17. септембра у 10.30 сати. У првом месецу нове сезоне за викенд нас очекују представе „Плави чуперак“, „Чудотворно кресиво“ као и гостовање Шијанског уметничког позоришта за децу из Кине које ће у току два дана (28.09. у 17 и 29.09. у 12 сати) извести представу „Двадесет и четири баке“.

Карте за представу за децу „Двадесет и четири баке“ су бесплатне и могу се подићи на билетарници позоришта почев од 21. септембра.

Препоручени узраст: 3+

Трајање: 60 минута

БИЛЕТАРНИЦА: 011/7858 440
Радно време билетарнице:
сваки дан од 9 до 16 / субота од 10 до 18
Понедељак слободан дан!

Шијанско уметничко позориште за децу једно је од четири најстарија професионална позоришта за децу у Кини, а основано је 1959. године. Ово позориште чине изванредни глумци дечје драме, међу којима су добитници награде „Цвет шљиве“, и три награде „Златни лав“. У току свог дугогодишњег постојања ово позориште извело је велики број представа у Кини, али и на многобројним гостовањима широм света и том приликом стекло је изузетну међународну репутацију.

Двадесет и четири баке“ је прва кинеска народна драма за децу. Користећи циклус од „двадесет и четири соларна периода“, која су у темељу кинеске традиционалне културе, представљене су емоције између баке и унука као одраз судара и комуникације између традиције и модерног. Драма је шаљива, смешна, топла и дирљива. Позоришни редитељ је комбиновао народну културу покрајине Шенси са елементима западног креативног физичког театра, чинећи тиме представу импресивном и занимљивом за публику.

У октобру месецу нас очекује велики јубилеј, јер ће Мало позориште „Душко Радовић“ прославити 70 година рада. Овим поводом ће 23. октобра бити изведена представа за децу по тексту Јордана Цветановића у режији Југа Радивојевића „Срце у јунака Краљевића Марка“, и представљена монографија позоришта под називом „70 година разноликости“.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com