Слободно време

Нови и узбудљиви садржаји на интернету

Мало позориште „Душко Радовић“ на интернету представља нове и узбудљиве садржаје!

У среду, 8. априла у 19 часова (реприза у суботу у 19 часова), у оквиру наше емисије „Бајка у 7“, на програму је нова аудио бајка „Славуј“ Ханса Кристијана Андерсена, која говори о једном цару који је више волео песму механичког славуја него правог славуја. Уз сваку бајку, долази и пропратни текст о писцу, композитору музике, као и самој бајци, уз предлоге како да слушање бајке учините што занимљивијим и интерактивнијим. Бајке чита и оживљава добро познати глас Владиславе Ђорђевић (синхронизација насловног јунака анимиране серије „Сунђер Боб Коцкалоне“, затим „Рен и Стимпи“, „Пингвини са Мадагаскара“…), а дизајн звука потписује Павле Гајић. Интерпретацију бајке пратиће музика Антониа Вивалдија.

Чудотворно кресиво (фото: Н. Кукољ)

У петак, 10. априла у 17часова, на нашој инстаграм страници, придружите нам се на „Малом путовању кроз историју уметности“. Сваке радне недеље обрађиваће се тема другог уметника, односно уметнице, и једног њиховог уметничког дела, уз посебан осврт на историјски контекст и причу која прати то дело – наравно, у формату блиском и разумљивом најмлађима. Наша стручна сарадница је Лили Перовић, званични водич музеја Лувр и Орсеј. На одабир уметника и дела сваке недеље утицаће остатак програма Малог позоришта за ту недељу, тако да се он међусобно прожима и допуњује. У другој епизоди „Малог путовања кроз историју уметности“, истраживаћемо живот и дело Жак-Луј Давида, сликара неокласицизма, са посебним освртом на његову слику „Крунисање Наполеона Првог“.

Чудотворно кресиво (фото: Н. Кукољ)

У недељу, 12. априла у 12 часова, позориште долази код Вас. Мало позориште „Душко Радовић“ емитује сваке недеље снимак једне позоришне представе, са садашњег или некадашњег репертоара. Ове недеље на програму је представа „Чудотворно кресиво“ по Андерсеновој бајци, а у режији Горана Баланчевића.

Останите код куће, чувајте себе и друге – Мало позориште долази код Вас!

Емитовања на YТ каналу Малог позоришта “Душко Радовић”:
https://www.youtube.com/channel/UCHfWspwKENAJzLyJdaTB1jA