Слободно време

НОВОГОДИШЊИ ПРОГРАМ ПОЗОРИШТА ЛУТАКА

Новогодишњи програм Позоришта лутака почиње у четвртак 23. децембра у 18.00 часова извођењем представе „Јежурка Јежић и драги гост“ у режији Биљане Раденковић.

Представа ће се изводити на матичној сцени у више дневних термина за организовану и слободну посету гледалаца.

Новогодишња представа „Јежурка Јежић и драги гост“ (фото: Даворин Динић)

О представи „Јежурка Јежић и драги гост“

Представа је рађена по мотивима једног од најпознатијих дела за децу Бранка Ћопића „Јежева кућица”.
Шумом се прочула вест о томе да је и ове године Академија за шумско образовање и васпитање доделила Јежурку Јежићу одликовање које ће му уручити лично Деда Мраз као представник Академије. С обзиром на то да завидну Лисицу Мицу награда увек заобилази, она кује лукав план. Позива Јежурка код себе на гозбу рачунајући да представници Академије који дођу да уруче признање Јежи неће одолети њеном лукавству и доделиће и њој неко министарство. Међутим, Јежурка не жели да преспава код ње јер му је дражи његов скромни дом и тиме руши све њене наде.

Представа носи поруку о скромности, поштењу, самопоштовању и љубави према сопственом дому.

Режију, драматизацију и избор музике потписује Биљана Раденковић, костиме Дејан Гоцић, док су заједно радили сценографију. За видео анимације је био задужен Срђан Миљковић, аутор фотографија је Даворин Динић, а аутор видео спота Иван Николић.

Улоге тумаче: Мирјана Ђорђевић (Јежурка Јежић), Александра Павловић (Лисица Мица), Марија Цветковић (Меда Лежић), Биљана Раденковић (Поштар Јоца) и Матија Десанчић (Деда Мраз).

Новогодишња представа „Јежурка Јежић и драги гост“ (фото: Даворин Динић)

Термини за слободну посету гледалаца

Четвртак, 23. децембар, 18.00 часова
Субота, 25. децембар, 13.00 часова
Недеља, 26. децембар, 11.30 и 14.00 часова

Цена карата је непромењена и износи 200 динара. Mогу се купити сваког радног дана од 09.00 до 19.00 часова и суботом од 09.00 до 13.00. У зависности од интересовања, биће отворени и нови термини.

Позориште лутака је и учесник програма „Новогодишњи дани у Нишу“ који организује Туристичка организација Ниш, у оквиру кога ће 29. децембра на Тргу краља Милана у 14.00 часова, а потом и на Тргу Стевана Сремца у 15.30 извести представу „Новогодишња заврзлама“. Представу је режирала Јелена Ђорђевић, која уз Срђана Миљковића и Тому Бибића тумачи једну од улога.

Такође, у оквиру новогодишњег програма биће изведен и низ хуманитарних представа на матичној сцени и ван ње.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com