Слободно време

ОТПОЧЕЛЕ ПРОБЕ ПРЕДСТАВЕ БАЈКА О НОЋУРКУ И ДАНИЦИ

У Позоришту лутака отпочеле су пробе представе Бајка о Ноћурку и Даници по тексту нишког писца Милоша Петковића, у режији Растислава Ћопића.

Редитељ представе у најави каже: „Бајка о Ноћурку и Даници по мотивима дечије књиге Милоша Петковића, прича је о принцу и принцези који иако су веома различити, морају да сарађују да би успешно савладали препреке у авантури која је пред њима. Задржавајући велики број чаробних јунака из оригинала, али и аутентични разбокорени стил писца, ова драматизација заоштрава односе из књиге, али не губи њен дух и изворну идеју – да све разлике, односно светлост и таму, може ујединити само љубав.

Читаћа проба представе Бајка о Ноћурку и Даници (фото: Позориште лутака)

Ауторски тим уз Растислава Ћопића који поред режије и сценографије са Милошем Петковићем потписује и драматизацију и адаптацију чине и Душан Станковић и Драгана Бреза који су задужени за креацију и израду лутака и костима, Томислав Николић који ће компоновати музику и Наташа Илић лектор.

Улоге тумаче: Светлана Михајловић, Слободан Миљковић, Татјана Миленковић, Дејан Гоцић, Тома Бибић, Кристина Ранђеловић (к.г.) и Бранимир Ранђеловић (к.г.).

Премијера је планирана за другу половину априла.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com