Слободно време

ОТВАРАЊЕ БЕОГРАДСКЕ ЛЕТЊЕ СЦЕНЕ 2020.

ОТВАРАЊЕ БЕОГРАДСКЕ ЛЕТЊЕ СЦЕНЕ 2020.
Поново ради позориште

Београдска летња сцена биће отворена 25. јуна у 18 часова представом Макс Металик, Позоришта лутака Пинокио на малој сцени, док ће на вечерњој сцени од 21 час бити изведена Мама миа, мјузикл Позоришта на Теразијама.

До 20. јула 2020. године смењиваће се, сваке вечери, представе са репертоара свих београдских позоришта, као и представе независних продукција и других извођачких уметности. Ово је јединствен догађај који на једном месту окупља сва позоришта, омогућава уметницима да играју, а београдској публици током скоро месец дана више од 40 извођења.

На Београдској летњој сцени учествују Позориште на Теразијама, Београдско драмско позориште, Атеље 212, Југословенско драмско позорише, Звездара театар, Битеф театар, Народно позориште у Београду, Театар Вук, Српско народно позориште из Новог Сада, Народно позориште Приштина са седиштем у Грачаници, Хартефакт и Народно позориште Вршац, Дах театар, Позориште Бошко Буха, Уна сага Сербика, као и независне продукције популарних представа као што су Анђелка, Идеална половина, Чорба од канаринца, Пластика и друге. Све представе изводиће се од 21 час. Паралелно, од 18 часова на малој сцени свакодневно ће бити извођене представе за децу Позоришта лутака Пинокио, Позоришта Бошко Буха, Малог позоришта Душко Радовић, Дадова, Позориштанцета Пуж, Пан театра и других.

Јединствену, мултифункционалну сцену за сва позоришта на Стадиону Ташмајдан обезбедио је Град Београд. Отворена сцена за све, на којој ће бити изведене представе из позоришних сала, показаће још једном да уметност не живи унутар институција, већ само и једино у слободном дијалогу и доживљају између публике и уметника, без обзира где се дешава.

Цена карата за представе које ће бити извођене на вечерњој сцени је 500 динара, а за представе на малој сцени 250 динара. Карте се могу купити на благајни Стадиона Ташмајдан, online и у матичним позориштима.

Пратећи упутства Кризног штаба града Београда, препоруке о здравственој заштити и социјалној дистанци, ова сцена омогућиће безбедност како уметника и извођача, тако и публике. У знак захвалности, свим медицинским радницима омогућен је слободан улаз на све представе.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com