Слободно време

ОТВОРЕНЕ КАПИЈЕ ТВРЂАВЕ

ЈП „Београдска тврђава“ 4, 5, 6. и 7. маја организује манифестацију „ОТВОРЕНЕ КАПИЈЕ ТВРЂАВЕ“ претежно намењену деци и сениорима. Разноврстан програм који ће подстицати развој спортског духа и здравих стилова живота, а промовисати културу и уметност, биће реализован на више локација на Калемегдану. Вежбе за децу и сениоре, спортске и ликовне радионице за децу, књижевне вечери од којих ће једну увеличати Перо и Милош Зубац, концерт Леонтине и хора Чаролије, хуманитарни концерт Одјеци Београдског Шопен феста, само су неки од садржаја који ће обележити манифестацију.

Током трајања маинфестације у току ће бити онлајн фото конкурс „Пас Калиша 2023“ на коме могу да учествују сви преко друштвених мрежа са сликом свог љубимца на Тврђави. Проглашење „Пас Калиша 2023“ ће бити у недељу 07.05. у 17 часова на горњем граду Калемегдана.

Као завршница фестивала “Отворене капије тврђаве”, 7. маја, са почетком у 18 часова, биће одржан концерт Одјеци Београдског Шопен Феста, са поднасловом ЗА ИВАНУ.

На платоу поред споменика Победник на Калемегданској тврђави, дела “Песника клавира” – Фредерика Шопена, изводиће еминентни пијанисти: Биљана Горуновић, Оливера Радмановић, Јелена Ђајић, Невен Шобајић и Небојша Максимовић.

Концерт је хуманитарног карактера, као подршка Ивани Матијевић, оснивачу и уметничком директору Београдског Шопен Фест-а.

Путем донаторске кутије сакупљаће се добровољни прилог публике, а прикупљена средства намењена су за лечење Иване Матијевић.

Интернационална културно – образовна манифестација Београдски Шопен Фест, од 2012. године промовише лик и дело композитора Фредерика Шопена, представља врхунски пијанизам са фокусом на младим талентима. Фестивал и концерт организује удружење Креатива.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com