Слободно време

ОВЕ НЕДЕЉЕ „БАЛАДА О ТРУБИ“ И „КНЕЖЕВИ СНОВИ“

НА ОНЛАЈН РЕПЕРТОАРУ ОВЕ НЕДЕЉЕ „БАЛАДА О ТРУБИ“ И „КНЕЖЕВИ СНОВИ“

Позориште лутака наставља да приказује своје представе на Јутјуб каналу. Достављамо онлајн репертоар за ову семицу.

Балада о труби (фото: Позориште лутака)
Четвртак, 21. мај, „Балада о труби“

„Балада о труби“ говори о једној труби и њеној судбини од тренутка када је први пут зазвучала у ратном вихору, до данашњих дана. Прати њене успоне и падове у којима је мењала власнике, оркестре и музичке жанорве. Призивала је љубав, била заборав од муке, оскудице, неправде, рата…
Представа би се могла окарактерисати као мелодрамски мјузикл, а мултимедијални приступ комбинује лукте, сенке, анимацију и музичке деонице.
Ауторски тим: текст Жељко Мијановић, режија Владимир Лазић, сценографија Диана Лазаров, костим и креација лутака Милица Грбић, композитор Раде Радивојевић, кореографија Владимир Мутавџић.
Улоге тумаче: Светлана Михајловић, Слободан Миљковић, Срђан Миљковић, Даворин Динић, Станислава Јоковић, Живкица Ракић, Биљана Раденковић, Татјана Миленковић, Мирјана Ђорђевић и Дејан Гоцић.

Кнежеви снови (фото: Позориште лутака)
Недеља, 24. мај, „Кнежеви снови“

Кнез Мрзислав III целога живота покушава да постане краљ, али му то никако не полази за руком.
Једнога дана се на његовом двору појављује вештица и продаје му талисман, уз помоћ којег снови постају стварност. Све што кнез Мрзислав сада треба да уради, јесте да заспи и сања како је постао краљ. У својим сновима, упада у разне невоље, из којих изгледа нема излаза. Бесан што чаролије нису успеле и што није постао краљ, он поклања талисман својој дворској луди, али се врло брзо покаје, јер се наредног јутра буди у свом новом краљевству, у коме је његова доскорашња луда постала краљ.
Ауторски тим: текст, режија и сценографија Александар Кањевац, сликарски и сценографски радови Драгана Ерчевић, сарадник на костиму Дејан Гоцић.
Улоге тумаче: Биљана Раденковић, Даворин Динић, Татјана Миленковић и Младен Милојковић (на снимку Живкица Ракић и Драган Тричковић који су раније играли у представи).

Линкови ће бити објављени на фб страни Позоришта лутака.