Слободно време

ОВЕ НЕДЕЉЕ „БИБЕРЧЕ“ И „КАКО СУ ПОСТАЛА ДОБРА ДЕЦА“

НА ОНЛАЈН РЕПЕРТОАРУ ОВЕ НЕДЕЉЕ „БИБЕРЧЕ“ И „КАКО СУ ПОСТАЛА ДОБРА ДЕЦА“

Позориште лутака наставља да приказује своје представе на Јутјуб каналу. Достављамо онлајн репертоар за ову семицу.

Биберче (фото: Позориште лутака)
Четвртак, 28. мај „Биберче“

Ова луткарска представа оживљава народна предања о временима кад су постојале але, у којима добро, истина и правда побеђују, а зло бива кажњено. Биберче је мален, али храбар, не подноси неправду, хоће да помогне онима који страдају. Зато и одлази на језеро да убије Алу од које страда цео град. Кроз јуначки подвиг Биберче се преображава и постаје младић.
У томе се крије основна мисао представе: да укаже на значај храбрости, подвига, несебичности, кроз које се људи морално уздижу до зрелости и сна.
Ауторски тим: аутор Љубиша Ђикић, адаптација и режија Живомир Јоковић, асистент режије Драган Тричковић, сценографија, лутке и костими Стеванка Кјувлијева, музика Ненад Милосављевић, кореографија Александар Стефановић и Миодраг Пејчић.
Улоге тумаче: Даворин Динић, Александар Кањевац, Дејан Гоцић, Драган Тричковић, Татјана Миленковић, Станислава Јоковић, Марија Цветковић, Мирјана Ђорђевић, Слободан Миљковић, Светлана Михајловић, Наташа Ристић, Зоран Лозанчић, Срђан Миљковић и Биљана Стоиљковић.

Како су постала добра деца (фото: Позориште лутака)
Недеља, 30. мај, „Како су постала добра деца“

Сценско-луткарски мјузикл „Како су постала добра деца“ приказан у оквиру новогодишњег програма, на маштовит и едукативан начин прати развој детета, његов долазак на свет, прве кораке и даље сазревање. Са причом о одрастању, дечјим очекивањима и радостима преплиће се и прича о лепом понашању, доброти, несебичном давању и даривању.
Ликови из ове представе поручују деци да су међусобно поштовање, разумевање и толеранција вредности које треба да их воде кроз живот. Уз то, песмом и игром разгаљују сваког малог и великог гледаоца.
Ауторски тим: режија и избор музике Наташа Ристић, адаптација текста Наташа Ристић, Срђан Миљковић и Даворин Динић, сценографија Ивана Савић и Срђан Миљковић, костими Ивана Савић, кореографија Злата Хоџић, текст сонгова Даворин Динић, видео анимација „Course Design Studio“, вокал Милена Миљковић.
Улоге тумаче: Срђан Миљковић, Јелена Ђорђевић, Младен Милојковић, Даворин Динић, Наташа Ристић и Милош Унић.

Линкови ће бити објављени на фб страни Позоришта лутака.